Πατούλης: Αλλάζουμε σελίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση

Πατούλης: Αλλάζουμε σελίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου αναδείχθηκε ο μοναδικός κυρίαρχος στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος

Πατούλης: Αλλάζουμε σελίδα στην τοπική αυτοδιοίκηση
Την απόλυτη πλειοψηφία στην ΚΕΔΕ κατάφερε να πάρει την Πέμπτη ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο συνδυασμός του οποίου κέρδισε 16 έδρες και 251 ψήφους, στο σύνολο των 487. Μετά από αυτό το αποτέλεσμα ο κ. Πατούλης αναδεικνύεται στον μοναδικό κυρίαρχο στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, η οποία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αν και από τις προηγούμενες ημέρες οι προβλέψεις ήταν υπέρ του κ. Πατούλη, ωστόσο η επικράτησή του εξέπληξε αρκετούς, δεδομένου ότι η ψηφοφορία είναι μυστική. Αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο κ. Πατούλης σημείωσε:  

«Από αύριο, ενωμένοι προχωρούμε, και μαζί "αλλάζουμε σελίδα" στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με πρόγραμμα, συνέπεια και μέσα από ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων δημιουργούμε μία θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση, ώστε να την καταστήσουμε και πάλι πρωταγωνιστή στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα. Με δυνατή φωνή, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις και με ισότιμη μεταχείριση, δημιουργούμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση που μας αξίζει.  Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναδέλφους, που έδωσαν δυναμικό "παρών" στην ψηφοφορία και έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στο Κίνημα Ανατροπής».


Κλείσιμο

Τις επόμενες δέκα ημέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεδριάσει για να εκλεγεί για την επόμενη πενταετία το Προεδρείο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ.
 
Οι 16 έδρες που κατέλαβε το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, εξέλεξε 12 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους.
 
Το Αυτοδιοικητικό Κίνημα με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση, από το ΠΑΣΟΚ,  κατέλαβε 8 έδρες και 124 ψήφους εκλέγοντας 4 δημάρχους και 4 δημοτικούς συμβούλους.



Η Νέα Αυτοδιοίκηση με επικεφαλής τον Δήμαρχο Νίκαιας-Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη, κατέλαβε 3 έδρες και 51 ψήφους εκλέγοντας 2 Δημάρχους και 1 δημοτικό σύμβουλο.

Η Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα, κατέλαβε 3 έδρες και 47 ψήφους εκλέγοντας 1 Δήμαρχο και 2 δημοτικούς συμβούλους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ με επικεφαλής την Ελπίδα Παντελάκη, έλαβε 11 ψήφους, ενώ υπήρξαν και 3 λευκά ψηφοδέλτια.



Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κατέλαβε ex officio την 31η θέση. Στη δήλωσή του μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο δήμαρχος Αθηναίων υπογράμμισε ότι «οι δήμοι είναι εκείνοι που πρέπει να δείξουν τον νέο δρόμο που πρέπει να πάρει η δημόσια Διοίκηση στη χώρα, ενδυναμώνοντας ακόμη πιο πολύ τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τον πολίτη. Συμπλήρωσε, δε, πως «κανένας δεν μπορεί μόνος του. Χρειάζεται να προσδώσουμε και πάλι την έννοια που αρμόζει στον κατασυκοφαντημένο όρο “συμβιβασμός”».

Τον κ. Πατούλη συνεχάρη ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας: «Συγχαίρω από την καρδιά μου το Κίνημα Ανατροπής για την Αυτοδιοίκηση και τον επικεφαλής του κ. Γιώργο Πατούλη για την ευρεία νίκη που πέτυχαν στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Η λογική της ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης Αυτοδιοίκησης επικράτησε» .


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης