Καταγγελίες για εξωθεσμική «τακτοποίηση» νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Καταγγελίες για εξωθεσμική «τακτοποίηση» νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Παράτυπη η λειτουργία της σχολής του ΕΕΣ, υπογραμμίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας, κ. Δημήτρης Σκουτέλης

Καταγγελίες για εξωθεσμική «τακτοποίηση» νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού
Την εξωθεσμική «τακτοποίηση» των αποφοίτων της σχολής νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ), που επιπλέον λειτουργούσε παράτυπα, καταγγέλλει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ), τονίζοντας ότι τίθεται, πέραν των συνταγματικών και νομικών κωλυμάτων, και μείζον ηθικό θέμα.
 
Σε ανακοίνωσή της η ΕΝΕ, αναφέρεται «στην προσπάθεια του Υπουργείου Υγείας να αναγνωρίσει επαγγελματικά τους αποφοίτους της παράτυπης σχολής του ΕΕΣ από το 1993-2013 και να τους εξισώσει με τους Νοσηλευτές που αποφοίτησαν από την τυπική τριτοβάθμια νοσηλευτική εκπαίδευση που παρέχεται στα ΑΤΕΙ της χώρας» και καλεί τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς (Νοσηλευτικές Σχολές ΑΤΕΙ και ΑΕΙ) να αντιδράσουν άμεσα «ώστε να μην ανοίξει το παράθυρο της κατακρήμνισης του επαγγελματικού μας τίτλου».
 
Όπως αναφέρουν οι νοσηλευτές, κατατέθηκε τροπολογία στο νομοσχέδιο του ΥΔΜΗΔ με τίτλο «Ανοιχτή διάθεση και περαιτέρω χρήση εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων του δημοσίου τομέα….» που ορίζει ότι «οι απόφοιτοι της Ανωτέρας Σχολής Νοσηλευτριών Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού οι οποίοι αποφοίτησαν από το 1993 μέχρι και το 2013 αποκτούν την άδεια ασκήσεως του επαγγέλματος της νοσηλεύτριας».
 
Κλείσιμο
Παράτυπη η λειτουργία της σχολής του ΕΕΣ
 
«Πρόκειται για μια σχολή που λειτουργεί παράτυπα από το 1989 αγνοώντας τα οριζόμενα από την ελληνική νομοθεσία, χωρίς πανελλήνιες εξετάσεις και χωρίς να έχει τύχει ποτέ καμίας αξιολόγησης μιας και δεν συγκαταλέγεται μεταξύ των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων της ελληνικής τυπικής εκπαίδευσης» υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΕΝΕ, κ. Δημήτρης Σκουτέλης.
 
Η ΕΝΕ ήδη από το 2007 είχε αναδείξει το θέμα και το είχε χαρακτηρίσει ως βραδυφλεγή βόμβα στα θεμέλια της δημόσιας νοσηλευτικής εκπαίδευσης προειδοποιώντας τους ιθύνοντες του Υπουργείου Υγείας αλλά και τις εισαγγελικές αρχές για το επαγγελματικό αδιέξοδο που οδηγούνταν οι εκατοντάδες φοιτούντες στην εν λόγω σχολή.
 
Σειρά εγγράφων από τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας που επικαλείται η ΕΝΕ πιστοποιούν ότι η Σχολή Νοσηλευτριών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας, ούτε του Υγείας,  δεν περιλαμβάνεται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και δεν υπάγεται στο σύστημα εισαγωγής μέσω των μαθημάτων που εξετάζονται σε εθνικό επίπεδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης