Βγήκε από το νοσοκομείο ο Νίκος Αναστασιάδης αλλά δεν πάει στη Σύνοδο Κορυφής

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Νίκος Αναστασιάδης αλλά δεν πάει στη Σύνοδο Κορυφής

Τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας θα εκφράσει ο Αντώνης Σαμαρας

Βγήκε από το νοσοκομείο ο Νίκος Αναστασιάδης αλλά δεν πάει στη Σύνοδο Κορυφής
«Ο πρόεδρος είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στο ξενοδοχείο» ενημέρωσε μέσω του Twitter o Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, για τον Νίκο Αναστασιάδη, ο οποίος εισήχθη νωρίτερα σε νοσοκομείο των Βρυξελλών.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας διακομίστηκε ύστερα από έντονη ρινορραγία, περιστατικό που όπως διαπιστώθηκε οφειλόταν σε υψηλή υπέρταση.

Στον κ. Αναστασιάδη, που βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα για τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παραχωρήθηκε η δέουσα αγωγή και λόγω του ρινορραγικού περιστατικού και της ανάγκης αποφυγής επανάληψης του φαινομένου του συνεστήθη να παραμείνει κλινήρης για τις επόμενες 48 ώρες.

Κλείσιμο
Γραπτώς οι παρεμβάσεις του στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ

Σε γραπτή του δήλωση, ο Kύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Herman Van Rompuy και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Joseph Daul, τους οποίους ενημέρωσε για την κατάσταση υγείας του και για την αδυναμία του να παραστεί στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και στη συνέχεια στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής  Δημοκρατίας ανέπτυξε σε λεπτομέρεια προς τους δύο συνομιλητές του τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν κατά την πρόσφατη Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνει ο κ. Χριστοδουλίδης.

Προσθέτει ότι, ύστερα από συνεννόηση, οι παρεμβάσεις του Πρόεδρου της Κυπριακής  Δημοκρατίας θα γίνουν υπό τη μορφή γραπτών αναφορών, οι οποίες θα διανεμηθούν τόσο προς όλους τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο όσο και προς το σύνολο των ηγετών που συμμετέχουν στη Σύνοδο του ΕΛΚ.

Ο Αντ. Σαμαράς θα εκπροσωπήσει τον Ν. Αναστασιάδη, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο   

Τον Πρόεδρο της Κύπρου θα εκπροσωπήσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και θα εκφράσει τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαρας, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης