ΚΕΔΕ: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στη γενική συνέλευση

ΚΕΔΕ: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στη γενική συνέλευση

50 εργαζόμενοι του δήμου Κερατσινίου διαμαρτυρήθηκαν για τις επικείμενες απολύσεις 27 συναδέλφων τους - Ποιες είναι οι 5 παρατάξεις που θέτουν υποψηφιότητα

ΚΕΔΕ: Αιφνιδιαστική κινητοποίηση εργαζομένων στη γενική συνέλευση
Ενταση επικράτησε νωρίτερα κατά τη διεξαγωγή της γενικής συνέλευσης της ΚΕΔΕ που πραγματοποιείται στο συνεδριακό κέντρο του ξενοδοχείου Novotel στο κέντρο της Αθήνας.
Κατά την έναρξη των διαδικασιών της γενικής συνέλευσης, που σύμφωνα με την ημερησία διάταξη θα πραγματοποιηθούν εκλογές, 50 άτομα, εργαζόμενοι του δήμου Κερατσινίου εισέβαλαν αιφνιδιαστικά στο χώρο με ντουντούκα στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες απολύσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Κλείσιμο

Ενδεικτικό όπως κατήγγειλαν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο protothema.gr είναι ότι στον δήμο Κερατσινίου 27 εργαζόμενοι βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

«Εμείς προβήκαμε σε μια ενέργεια, γιατί πιστεύουμε ότι οι δήμαρχοι κωφεύουν. Σκοπός μας είναι, να πουν ξεκάθαρα σε όλους τους εργαζόμενους  αλλά και στον ελληνικό λαό ποια είναι η θέση των δημάρχων. Εγώ είμαι εργαζόμενος στον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας και αυτή την στιγμή αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα, με 27 συναδέλφους αορίστου χρόνου που ειναι προς απόλυση. Δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε αυτό».



Η συνέλευση ξεκίνησε με μισή ώρα καθυστέρηση και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης σχολίασε λέγοντας: «Οπως πάντα ελληνοπρεπώς ξεκινήσαμε μισή αργότερα».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος χαιρέτισε θερμά το προεδρείο.

Η γ.σ. πραγματοποιείται από το πρωί και στις 17.00 το απόγευμα αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ψηφοφορία με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου και προέδρου.





Ποιες είναι οι 5 παρατάξεις που θέτουν υποψηφιότητα

Πέντε παρατάξεις θέτουν υποψηφιότητα στη σημερινή γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), από την οποία θα εκλεγεί το νέο 31μελές Διοικητικό Συμβούλιο:

- Το «Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη και την υποστήριξη της ΝΔ

- Το «Αυτοδιοικητικό Κίνημα» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμφιλοχίας Απόστολο Κοιμήση και την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ

- Η «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» με επικεφαλής τον δήμαρχο Αιγάλεω Δημήτρη Μπίρμπα και την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ

- Η «Λαϊκή Συσπείρωση», η παράταξη υποστηρίζεται από το ΚΚΕ και δεν έχει ορίσει ακόμα επικεφαλής

- Η «Νέα Αυτοδιοίκηση» με επικεφαλής τον δήμαρχο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη Γιώργο Ιωακειμίδη με τη συμμετοχή ανεξαρτήτων -όπως δηλώνουν- δημάρχων όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και την υποστήριξη της ΔΗΜΑΡ.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης