Ξάνθη: Τα ανήλικα ανίψια έκλεβαν και οι θείες... πουλούσαν

Ξάνθη: Τα ανήλικα ανίψια έκλεβαν και οι θείες... πουλούσαν

Η μεγαλύτερη από τις θείες, ηλικίας 61 χρόνων, αλλά και οι ανήλικοι ληστές -ένας 15χρονος και ένας 16χρονος-  είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές 

Ξάνθη: Τα ανήλικα ανίψια έκλεβαν και οι θείες... πουλούσαν
Δυο πιτσιρικάδες λήστεψαν δυο ηλικιωμένους και διέρρηξαν 14 σπίτια στην πόλη και σε χωριά της Ξάνθης από τον περασμένο Ιούνιο και παρέδιδαν στις τρεις θείες τους τα αξίας 13.750 ευρώ κοσμήματα που έκλεψαν μαζί με μετρητά ύψους 7.530 ευρώ. Εκείνες αναλάμβαναν να πουλήσουν τα τιμαλφή σε ενεχυροδανειστήριο όπου βρέθηκε μέρος τους.

Η μεγαλύτερη από τις θείες, ηλικίας 61 χρόνων, αλλά και οι ανήλικοι ληστές -ένας 15χρονος και ένας 16χρονος-  είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές κι έτσι η έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας οδήγησε στα ίχνη τους. Στην προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι η 61χρονη, μαζί με τις άλλες δυο θείες ηλικίας 33 και 21 χρόνων, πουλούσε τα κλοπιμαία στο ενεχυροδανειστήριο όπου κατασχέθηκαν 61 χρυσαφικά. Ορισμένα από αυτά αναγνωρίστηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και τους αποδόθηκαν, ενώ για τα υπόλοιπα συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθεί αν προέρχονται από κλοπές που δεν έχουν εξιχνιαστεί.

Οι ανήλικοι κακοποιοί κατηγορούνται και για δυο ληστείες. Η πρώτη είχε γίνει σε χωριό της Ξάνθης στις 30 Αυγούστου, όταν χτύπησαν το κουδούνι ενός 75χρονου και μόλις τους άνοιξε τον χτύπησαν και άρπαξαν 1.300 ευρώ από το εσωτερικό του σπιτιού. Η δεύτερη είχε γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου στην Ξάνθη, όταν εισέβαλαν στο σπίτι μιας 84χρονης, την χτύπησαν και άρπαξαν ένα κουτί με φαρμακευτικά χάπια Χanax.

Κλείσιμο
Σε βάρος και των δυο σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ οι τρεις γυναίκες κατηγορούνται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των υπευθύνων του ενεχυροδανειστηρίου με την ίδια κατηγορία και για παραβάσεις που αφορούν τη μη τήρηση των νόμιμων βιβλίων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης