Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αποφασισμένος να βάλει τάξη ο Φορτσάκης

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αποφασισμένος να βάλει τάξη ο Φορτσάκης

Φοιτητές εισέβαλαν χθες στο γραφείο του Πρύτανη του Ιδρύματος - «Τα φαινόμενα του παρελθόντος δε θα συνεχιστούν», το μήνυμα Φορτσάκη - Νέα γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ σήμερα

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Αποφασισμένος να βάλει τάξη ο Φορτσάκης
Αποφασισμένος να βάλει τάξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι ο πρύτανης του Iδρύματος Θεόδωρος Φορτσάκης, ο οποίος επιθυμεί να γυρίσει σελίδα αφήνοντας πίσω συνήθειες και τακτικές του παρελθόντος. Ο κ. Φορτσάκης θέλει να καταστήσει σαφές ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι «ξέφραγο αμπέλι» την ώρα που επιδιώκεται πόλωση και οχλοκρατία.

«Δεν δέχομαι ύβρεις και απειλές, μπουλούκια δεν ξαναμπαίνουν στην πρυτανεία του ιδρύματος, αλλά μόνο ένας ή δύο φοιτητές κατόπιν συνεννόησης» δήλωσε κατηγορηματικά χθες, ο  κ. Φορτσάκης σε φοιτητές που διέκοψαν συνάντησή του για αναρτήσουν πανό με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», για να φωτογραφηθούν με  αυτό το φόντο. 

Δεν θα το κάνετε μπάχαλο, ήταν το μήνυμα που έστειλε στους φοιτητές ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρος Φορτσάκης.

Κλείσιμο
«Δεν πρόκειται να μπείτε μπουλούκι, να εκβιάζετε και να βρίζετε» είπε ο κ. Φορτσάκης απευθυνόμενος στους φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στο γραφείο του.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών επεσήμανε στους φοιτητές, που είχαν δημιουργήσει τεταμένο κλίμα με φωνές, ότι τα φαινόμενα του παρελθόντος δε θα συνεχιστούν και ότι στη συνεδρίαση της Συγκλήτου του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου μπορούν να συμμετέχουν «ένας, δύο, το πολύ τρεις» φοιτητές, έπειτα από άδεια των πρυτανικών αρχών.

Οι φοιτητές διαφωνούν με τη φύλαξη του κτηρίου από ιδιωτική εταιρεία, ενώ ο κ. Φορτσάκης θεωρεί ότι το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί δεν είναι πολιτικό, αλλά πανεπιστημιακό και επανέλαβε ότι φοιτητές και διοικητικοί υπάλληλοι πρέπει να επιστρέψουν στη θέση τους, διότι το Πανεπιστήμιο πρέπει να είναι ανοιχτό.

«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στο διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο, έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων προκειμένου να αποφασισθεί τη στάση που θα κρατήσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης