Διώξεις κατ' αγνώστων για τη δολοφονία Γκιόλια από την Σέχτα Επαναστατών

Διώξεις κατ' αγνώστων για τη δολοφονία Γκιόλια από την Σέχτα Επαναστατών

Στο μικροσκόπιο επίσης η δολοφονία του υπαρχιφύλακα Σάββα, οι επιθέσεις στο ΑΤ Κορυδαλλού και στον τηλεοπτικό σταθμό Alter

Διώξεις κατ' αγνώστων για τη δολοφονία Γκιόλια από την Σέχτα Επαναστατών
Στην άσκηση βαρύτατων ποινικών διώξεων κατά αγνώστων δραστών για τέσσερις υποθέσεις επιθέσεων και δολοφονιών μεταξύ αυτών και του Σωκρτάτη Γκιόλια από την οργάνωση Σέχτα Επαναστατών προχώρησε η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Εντυπωσιακό είναι ότι η δίωξη περιλαμβάνει και αδικήματα που κατά τον Εισαγγελέα είχαν σκοπό να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές.

Ειδικότερα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών έφτασε πριν από λίγες μέρες η δικογραφία για την εν λόγω οργάνωση, η οποία εδώ και χρόνια βρισκόταν στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία, όπως κατ' επανάληψη είχε επισημάνει το Πρώτο Θέμα με συνεχή δημοσιεύματά του. Η δικογραφία περιλαμβάνει τέσσερις υποθέσεις και συγκεκριμένα, την δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια στις 19 Ιουλίου 2010, στην είσοδο του σπιτιού του, μέσα στο οποίο βρισκόταν η έγκυος σύζυγός του. Άγνωστοι πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο εξ' επαφής 20 φορές, ενώ ένα μηνα αργότερα, την ευθύνη για την δολοφονία ανέλαβε με προκήρυξή της η Σέχτα Επαναστατών.

Η δεύτερη δολοφονία έλαβε χώρα στις 17 Ιουνίου 2009, όταν άγνωστοι πυροβόλησαν οκτώ φορές με δύο όπλα σε πεζόδρομο στα Πατήσια τον υπαρχιφύλακα της αστυνομίας Νεκτάριο Σάββα. Ο 41 ετών άντρας χτυπήθηκε οκτώ φορές, από δύο όπλα μέσα στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο, ενώ φρουρούσε μάρτυρα της υπόθεσης του ΕΛΑ, και συγκεκριμένα την πρώην σύζυγο του κατηγορουμένου τότε Αγγελέτου Κανά, Σοφία Κυριακίδου. Και για αυτήν την επίθεση η Σέχτα έχει αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη που είχε αποστείλει.

Κλείσιμο
Τον Φεβρουάριου 2009 σημειώθηκε μία ακόμη επίθεση της Σέχτας όταν τέσσερις ένοπλοι, γάζωσαν τις εγκαταστάσεις του τηλεοπτικού σταθμού ΑΛΤΕΡ. Είχε προηγηθεί στις 3 Φεβρουαρίου της ίδιας χρονιάς επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα  Κορυδαλλού, με τρεις ενόπολους, να πυροβολούν το τμήμα με δύο όπλα ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών και ένα αυτόματο όπλο τύπου scorpion. 

Η κυρία Τουλουπάκη που μελέτησε την ογκώδη δικογραφία συσχέτισε τις τέσσερις υποθέσεις και προχώρησε στην άσκηση βαρύτατων κακουργηματικών ποινικών διώξεων και συγκεκριμένα για: 
-Συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, έκρηξη κατ' εξακουλούθηση από κοινού τετελεσμένη και σε απόπειρα, διακεκριμένη κατοχή, κατασκευή και χρήση πυροβόλων όπλων, χειροβομβίδων και εκρηκτικών μηχανισμών, με σκοπό την διάπραξη κακουργημάτων κατ' εξακολούθηση και από κοινού με συνθήκες ικανές να βλάψουν τη χώρα, να εκφοβίσουν τον πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν θεμελιώδεις, πολιτικές και οικονομικές δομές.  Επιπλέον δίωξη ασκήθηκε και για τα αδικήματα της κατασκευής, προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών υλών, προς εξυπηρέτηση των σκοπών της τρομοκρατικής οργάνωσης, καθώς και για διακεκριμένη κλοπή. 

Η δικογραφία διαβιβάζεται σε ανακριτή, ο οποίος και θα αναλάβει να προσωποποιήσει τις διώξεις, που σε αυτή τη φάση, είναι κατά αγνώστων. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης