Ρόδος: Παιδική χαρά έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών

Ρόδος: Παιδική χαρά έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών

Απίστευτες φωτογραφίες - Τα παιδιά παίζουν ανάμεσα σε σύριγγες και ναρκωτικά

Ρόδος: Παιδική χαρά έχει μετατραπεί σε στέκι τοξικομανών
Με αφορμή την απώλεια της μικρούλας που έχασε τόσα άδικα το δικαίωμα να ζήσει, παίζοντας στην παιδική χαρά της γειτονιάς της, στην Ηλιούπολη, αλλά και το τραγικό ατύχημα σε αυθαίρετο λούνα παρκ στο Ελληνικό, που συγκλόνισαν το πανελλήνιο, ο πρώην Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Κώστας Μπούτσικος, ανταποκρίθηκε άμεσα σε αναφορά ενός υποψηφίου τοπικού συμβούλου για την κατάσταση παιδικής χαράς στην Παστίδα.

Σύμφωνα με την «Δημοκρατική Ρόδου», στόχος της έρευνας ήταν η βελτίωση της κατάστασης που περιγράφεται ως επικίνδυνη για χιλιάδες παιδιά που καθημερινά ψυχαγωγούνται σε χώρους όπου η ύπαρξη ασφάλειας θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, αλλά δεν είναι.

Κλείσιμο






Ταλαιπωρημένη, βρώμικη, κακοποιημένη, η παιδική χαρά στην οδό Ναύαρχου Κόδρινγκτων, σε κεντρικό σημείο της πόλης της Ρόδου, αφημένη στη μοίρα της ρημάζει ανάμεσα σε σκουπίδια και χρησιμοποιημένες σύριγγες. Οι σύριγγες και τα ναρκωτικά άλλωστε, είναι οι αποδείξεις ότι το συγκεκριμένο πάρκο δεν είναι ένας φιλήσυχος πνεύμονας πρασίνου για παιδιά και οικογένειες, αλλά στέκι «χαμένων» ψυχών.

Δεν χρειάζεται να έχεις ειδικές γνώσεις για να αναγνωρίσεις τα προβλήματα και τις κακοτεχνίες του πάρκου, ούτε να είσαι τακτικός θαμώνας για να διαπιστώνεις τι συμβαίνει εκεί.





Εγκατάλειψη, απαξίωση και θλίψη προκαλούν οι εικόνες από τη συγκεκριμένη παιδική χαρά η οποία βρίσκεται σε δημοτικό ακίνητο, ανοικτό και προσβάσιμο στο κοινό και κυρίως στα παιδιά, το οποίο έχει μετατραπεί σε καταφύγιο για ηρωινομανείς. Το πάρκο, για τη διαμόρφωση του οποίου είχαν διατεθεί χιλιάδες ευρώ και αποτελούσε δωρεάν απογευματινή εκτόνωση για παιχνίδι, αλλά και  τη δωρεάν απασχόληση των παιδιών προσχολικής ηλικίας, έχει μετατραπεί σε χώρο διακίνησης ουσιών, όπου το παιχνίδι γίνεται κοντά σε βαποράκια και τοξικομανείς και οι σύριγγες, τα κουταλάκια, τα λεμόνια και τα λοιπά αντικείμενα χρήσης είναι διάσπαρτα στο πάτωμα του προσβάσιμου ακινήτου και μπορεί  να βρεθούν ανά πάσα στιγμή στα χέρια των μικρών, θέτοντας σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία τους.

Τα παιχνίδια παραμένουν άβαφα και σκουριασμένα με βίδες που εξέχουν και σε πολλά σημεία λείπουν ολόκληρα ξύλινα μέρη που καθιστούν τη χρήση τους άκρως επικίνδυνη.







Σκουπίδια παντού αφού η παιδική χαρά που εξακολουθούν να επισκέπτονται δυστυχώς μητέρες με παιδιά, αποτελεί «άβατο» για την υπηρεσία καθαριότητας. Η παιδική χαρά που όφειλε να είναι ασφαλής τόπος παιχνιδιού και κοινωνικοποίησης των παιδιών μας, ειδικά τώρα στους χαλεπούς καιρούς  που οι περισσότεροι γονείς δεν περισσεύουν για να απασχολήσουν τα παιδιά σε ιδιωτικούς παιδότοπους, έχει μετατραπεί σε «τεκέ», όπως προκύπτει και από βίντεο που ανήρτησε το «Έλευσις Διαγοριδών».

Τα δέντρα, οι θάμνοι και το πράσινο αφέθηκαν στην τύχη τους χωρίς φροντίδα, όπως και στο όμορο ακίνητο «ΟΑΣΙΣ» το δημοτικό εστιατόριο που λειτουργούσε κάποτε η «ΡΟΔΩΝ ΑΕ».
Η αδιαφορία είναι τουλάχιστον εξοργιστική.







Πηγή: www.dimokratiki.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης