«Λαβράκι» έβγαλε έλεγχος του υπ.Υγείας-Επαγγελματίες ψυχικής υγείας χωρίς…προσόντα

«Λαβράκι» έβγαλε έλεγχος του υπ.Υγείας-Επαγγελματίες ψυχικής υγείας χωρίς…προσόντα

«Κόβονται» οι πληρωμές των εργαζομένων  που διενεργούν θεραπευτικές πράξεις, πχ εργοθεραπείες χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα, σύμφωνα με όσα διαμηνύει η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα
 

«Λαβράκι» έβγαλε έλεγχος του υπ.Υγείας-Επαγγελματίες ψυχικής υγείας χωρίς…προσόντα
«Μαύρη τρύπα» στα προσόντα των επαγγελματιών ψυχικής υγείας εντόπισε η ελεγκτική διαδικασία της σχετικής διεύθυνσης του υπουργείου Υγείας.
 
Με έγγραφό της η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα ενημερώνει αρμοδίως ότι εκτός από την επικαιροποίηση των προσόντων των εργαζομένων στις μονάδες ψυχικής υγείας, «κόβονται» οι πληρωμές των εργαζομένων  που διενεργούν θεραπευτικές πράξεις, πχ εργοθεραπείες χωρίς να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα.
 
«Κατά τον πρωτοβάθμιο έλεγχο των κοστολογημένων πράξεων, αλλά και κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, σχετικά με τη χορήγηση αδειών λειτουργίας μονάδων ψυχικής υγείας, διαπιστώθηκε πως ορισμένοι εργαζόμενοι, οι οποίοι διενεργούν θεραπευτικές πράξεις, δεν κατέχουν το σύνολο των οριζομένων από τις ισχύουσες διατάξεις τυπικών προσόντων» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η κυρία Παπακώστα.
 
Κλείσιμο
Για τον λόγο αυτό η υφυπουργός παραθέτει το σχετικό νομικό πλαίσιο, υπενθυμίζοντας πως η μη τήρησή του αποτελεί αιτιολογία απόρριψης ως μη  επιλέξιμων δαπανών των αντιστοίχων παρασχεθεισών υπηρεσιών ψυχικής  υγείας.  
 
«Οι θεραπευτικές πράξεις, οι οποίες παρέχονται από υπαλλήλους, που δεν κατέχουν τα απαιτούμενα από τις ισχύουσες διατάξεις τυπικά προσόντα δεν εγκρίνονται και συνεπώς δεν γίνονται επιλέξιμες για την καταβολή των αντιστοίχων δαπανών» καταλήγει.
 
Τέλος, διευκρινίζεται ότι, εφόσον στην άδεια λειτουργίας δομής  ψυχικής υγείας, αποτυπώνεται ειδικότητα, η οποία δεν σχετίζεται με τις απαιτούμενες από το νομικό πλαίσιο ως προς την κατάθεση άδειας άσκησης  επαγγέλματος, αυτή εκλαμβάνεται ως παροχή διοικητικών ή άλλων υπηρεσιών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης