Χίος: Οκτώ χρόνια φυλακή στον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου

Χίος: Οκτώ χρόνια φυλακή στον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου

Το τρομακτικό δυστύχημα είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις 23 Ιουλίου 2012 - Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκαν τρεις επιβάτες και τραυματίστηκαν σοβαρά επτά

Χίος: Οκτώ χρόνια φυλακή στον οδηγό του μοιραίου λεωφορείου
Με ποινή φυλάκισης οκτώ ετών τιμώρησε το δικαστήριο τον οδηγό λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Χίου που είχε προκαλέσει το τρομακτικό δυστύχημα το οποίο είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη στις 23 Ιουλίου 2012. Η πρωτόδικη απόφαση επιδέχεται εξαγορά έναντι 17,5 ευρώ ανά ημέρα, αλλά ήδη ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί το 2015.

Το τραγικό δυστύχημα είχε συμβεί στην περιοχή της Συκιάδας, όταν το λεωφορείο που εκτελούσε δρομολόγιο από το Βίκι προς την πόλη της Χίου βγήκε από την πορεία του λόγω της υπερβολικής ταχύτητας που είχε αναπτύξει ο οδηγός, χτύπησε στις προστατευτικές μπάρες, ανατράπηκε και άρπαξε φωτιά με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες τρεις επιβάτες και να τραυματιστούν σοβαρά επτά, μεταξύ των οποίων και ο οδηγός.

Κλείσιμο

 
Μάλιστα, η πυρκαγιά είχε επεκταθεί και στη γύρω περιοχή, με αποτέλεσμα να χρειαστεί επέμβαση της Πυροσβεστικής τα συνεργεία της οποίας προσπαθούσαν ταυτόχρονα να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, δεν έχει ολοκληρωθεί η καταβολή αποζημιώσεων σε όλους τους επιβάτες, παρ’ ότι από την ασφαλιστική εταιρεία έχουν δοθεί 850.000 ευρώ στα θύματα και στις οικογένειές τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης