KEΕΛΠΝΟ: Σε ικανοποιητικό επίπεδο η θωράκιση κατά του Έμπολα

KEΕΛΠΝΟ: Σε ικανοποιητικό επίπεδο η θωράκιση κατά του Έμπολα

Ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες οδηγίες στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ενώ σε ορισμένα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ήδη αρχίσει εκπαιδευτικά σεμινάρια, σύμφωνα με την πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού

KEΕΛΠΝΟ: Σε ικανοποιητικό επίπεδο η θωράκιση κατά του Έμπολα
Τον τρόμο και στην Ευρώπη, εκτός από τη Δυτική Αφρική, έχει σκορπίσει ο Έμπολα που μέχρι σήμερα έχει αφήσει πίσω του πάνω από 4.500 νεκρούς. Όσον αφορά στη χώρα μας, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Τζένη Κρεμαστινού, «η Ελλάδα βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο όσον αφορά τη θωράκισή της απέναντι στον κίνδυνο εξάπλωσης του ιού».

«Κάθε μέρα χτίζεται και κάτι περισσότερο», προσέθεσε είπε η πρόεδρος του ΚΚΕΛΠΝΟ συμπληρώνοντας πως ήδη έχουν σταλεί οι απαραίτητες οδηγίες στο νοσηλευτικό προσωπικό των νοσοκομείων ενώ σε ορισμένα μεγάλα νοσοκομεία έχουν ήδη αρχίσει εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Όσο για το αν υπάρχει λόγος ανησυχίας στη χώρα μας, η κυρία Κρεμαστινού σημείωσε πως αυτή τη στιγμή πολλές χώρες ανησυχούν και για το λόγο αυτό λαμβάνονται προφυλάξεις και υπάρχει εγρήγορση σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την ίδια ύποπτες περιπτώσεις είναι μόνον όσοι εμφανίζουν συμπτώματα και έχουν είτε επισκεφθεί τη Λιβερία, τη Σιέρα Λεόνε ή τη Γουινέα κατά τις τελευταίες 21 ημέρες, ή έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον ασθενή του Έμπολα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης