PROTOTHEMA

Ελλάδα

Στα άκρα η σύγκρουση του πρύτανη με την Κουμουνδούρου

Φορτσάκης: Εσείς υποκινείτε την κατάληψη - ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ

Φορτσάκης: Εσείς υποκινείτε την κατάληψη - ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ

«Θύελλα» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακύρωσε τη συνάντηση μεταξύ Φορτσάκη και αντιπροσωπείας βουλευτών του

Συνέχεια στην κόντρα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι με την πρακτική του δεν προστατεύει το πανεπιστήμιο, αλλά το κλείνει για «να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική του μετάλλαξη». H κόντρα ξεκίνησε χθες με τον κ. Φορτσάκη να καταγγέλλει «πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά», με αφορμή την είσοδο τριών βουλευτών του στην πρυτανεία.  


Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «όταν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τότε ανενδοίαστα συμπαρατάσσεται με τις επιλογές καλλιέργειας έντασης και φόβου της καταρρέουσας κυβέρνησης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποιεί ακόμη τη ματαίωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα μεταξύ του κ. Φορτσάκη και αντιπροσωπείας βουλευτών του.

Όπως αναφέρει, αν και ο πρύτανης αποδέχθηκε συνάντηση, «στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του».

«Υπό αυτούς τους όρους», συμπληρώνει, «δεν έχει κανένα νόημα η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ».

Σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο κ. Φορτσάκης κατήγγειλε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι υποκινητές της κατάληψης στον χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς να πάρω άδεια; Στο πανεπιστήμιο μπαίνουν όσοι έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο, οι υπόλοιποι ζητούν άδεια. Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ευπρόσδεκτοι αρκεί να πάρουν άδεια».Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος της ομοσπονδίας διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος αρνήθηκε ότι το πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη ενώ κατηγόρησε τον κ. Φορτσάκη για ελλιπή ενημέρωση.

Χθες το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χρήστο Μαντά και Θεανώ Φωτίου, ότι «εισήλθαν χωρίς άδεια στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, διευκολύνοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαριστάμενους που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται, ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο. Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση- συνέλευση σε αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων!».

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση των πρυτανικών Αρχών, την περασμένη εβδομάδα, να απαγορευθεί η πρόσβαση σε όσους δεν είχαν εργασία και να κλειδώσουν τις πόρτες για να εμποδίσουν ομάδα φοιτητών να πραγματοποιήσει κατάληψη.

Εκπρόσωποι των υπαλλήλων και των φοιτητών είχαν συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις, Κώστα Μπουραζέλη και Αντώνη Καλοκαιρινό, στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπουραζέλης υπεραμύνθηκε της πρόθεσης της διοίκησης του Ιδρύματος να ελέγχεται η είσοδος στους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ η γραμματέας του συλλόγου των υπαλλήλων, Μαρλέν Λογοθέτη, έκανε λόγο για «παραβίαση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης».

Για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Φορτσάκη και τριμελούς αντιπροσωπείας, η οποία θα αποτελούνταν από δύο υπαλλήλους και έναν φοιτητή, η οποία και τελικά δεν θα γίνει. Ο σύλλογος των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ κήρυξε νέα στάση εργασίας για  σήμερα από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ   οι υπάλληλοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στον χώρο της πρυτανείας.
 
Από το Πανεπιστήμιο πάντως ξεκαθαρίζεται ότι: «Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού».

Πάντως ο κ. Φορτσάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει τάξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η φύλαξη του Πανεπιστημίου αλλά και η καθαριότητα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της  πανεπιστημιακής περιουσίας, όπως επεσήμανε ο ίδιος στο “protothema.gr”  είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες του πρύτανη, που ήρθε για να «ταράξει» τα ακαδημαϊκά νερά.
Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε όλη την έκτακτη επικαιρότητα πρώτοι!
Ακολουθήστε μας στα

Θάνος22/10/201408:50

Νομίζω πως ο κ. Φορτσάκης κινείται προς της σωστή κατεύθυνση. Οι πρακτικές της αριστεράς και ιδιαίτερα του ΣΥΡΙΖΑ έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια της χώρας σε χώρους ανομίας και παρακμής. Οφείλει προς τον Έλληνα φορολογούμενο ο κ. Φορτσάκης να προχωρήσσει ανεπηρέαστος από τους ανόητους ακτιβισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαι βέβαιος πως η συντριπτική πλειοψηφία, που δυστυχώς συστηματικά σιωπά, επικροτεί τις ενέργειες περιφρούρησης των Πανεπιστημίων της χώρας.

Απάντηση
ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΜΟ22/10/201407:37

Η ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ. ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΜΕΤΩΠΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΜΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΕΙ ΘΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΔΙΑΠΟΤΙΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΣΑΠΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΟΤΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΠΙΕΖΕΙ.

Απάντηση
Ελεύθερος21/10/201421:18

Οι συριζαίοι είναι ασύδοτοι.Πάει και τελείωσε.Δεν τους πιάνει τίποτε και δεν λογαριάζουν τίποτε.Γιατί έχουν εξασφαλισμένη ατιμωρισία απο το ελεεινό και ψοφοδεές κράτος και την αμέριστη ανοχή πανεπιστημιακών .Η συντριπτική πλειονότητα των πανεπιστημιακών είναι συριζαίοι οπότε αυτοί τους προσκαλούν στην παρανομία.Είναι πασιφανές.Οι άνθρωποι τόσα χρόνια αυτή τη δουλειά μάθανε.Καταλήψεις χωρίς καμμία επίπτωση και τσάμπα μαγκιές γιατί κανείς δεν τους έπιασε μέχρι τώρα απο το αυτί.Τους έχει γίνει βίωμα.Δεύτερη φύση.Είναι και θρασύτατοι και υποκριτές μάλιστα.Σκούζουν και βγαίνουν στα κεραμίδια όταν άλλοι κάνουν ενέργειες που δεν τους αρέσουν όπως τα συσσίτια της Χ.Α ή κάποιες παρεμβάσεις χρυσαυγιτών σε λαϊκές ενώ αυτοί με 3 βουλευτές γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια τους νόμους και φτύνουν κατάμουτρα τους θεσμούς. Συμμορίτικη λογική αντάξια γόνων συμμοριτών.

Απάντηση
To σκεφτομουν , αλλα...21/10/201420:57

...τερμα. Σκεφτομουν να ψηφισω ΣΥΡΙΖΑ, ναι για να τιμωρησω τους αλητες, οχι γιατι ο ΣΥΡΙΖΑ μου εχει εξηγησει πως θα αλαξει η ζωη μου με μια Κυβερνηση τους. Ομως, παρατηρω, οτι δεν θελουν να Κυβερνησουν αυτοι οι ανθρωποι. Τωρα που ανεβηκαν δημοσκοπικα, κανουν οτι ειναι δυνατον να μην προσελκησουν , αλλα να απωθησουν και κσμο και ανεξαρτητους βουλευτες, δεν μετραω την Ραχηλ αυτη ειναι για τα μπαζα. Ζυριζαιοι λοιπον, ετσι οπως πατε, δεν προκειται να πιασετε τα ποσοστα των Ευρωεκλογων, γιαιτι δεν θελετε, μεγαλωσατε στο πεζοδρομιο, στην καταληψη, στη πυρκαγια κατω απο κουκουλες, και εκει θα μεινετε. Ελπιζω να ξεσηκωθουν οι γυρω σας ατην Κουμουνδουρου να σας διωξουν και απο εκει..ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ ΑΧΡΗΣΤΟΙ. Να σας καμαρωνουν οι...επιχειρηματιες, οι οι γυναικες τους που σας καμαρωνουν...ξεφτιλες με ολη τη σημασια.

Απάντηση

Προσθέστε το δικό σας σχόλιο

2500  χαρακτήρες απομένουν

* Υποχρεωτικά πεδία