Φορτσάκης: Εσείς υποκινείτε την κατάληψη - ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ

Φορτσάκης: Εσείς υποκινείτε την κατάληψη - ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ

«Θύελλα» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών - Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακύρωσε τη συνάντηση μεταξύ Φορτσάκη και αντιπροσωπείας βουλευτών του

Φορτσάκης: Εσείς υποκινείτε την κατάληψη - ΣΥΡΙΖΑ: Το ΕΚΠΑ δεν είναι ΝΕΡΙΤ
Συνέχεια στην κόντρα με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεόδωρο Φορτσάκη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντάς του ότι με την πρακτική του δεν προστατεύει το πανεπιστήμιο, αλλά το κλείνει για «να ολοκληρωθεί η επιχειρηματική του μετάλλαξη». H κόντρα ξεκίνησε χθες με τον κ. Φορτσάκη να καταγγέλλει «πολιτειακή ανωμαλία, βία και αντισυνταγματική συμπεριφορά», με αφορμή την είσοδο τριών βουλευτών του στην πρυτανεία.  

Σε σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται πως «όταν ο πρύτανης του ΕΚΠΑ επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του, τότε ανενδοίαστα συμπαρατάσσεται με τις επιλογές καλλιέργειας έντασης και φόβου της καταρρέουσας κυβέρνησης».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποιεί ακόμη τη ματαίωση της συνάντησης που είχε προγραμματιστεί για σήμερα μεταξύ του κ. Φορτσάκη και αντιπροσωπείας βουλευτών του.

Κλείσιμο
Όπως αναφέρει, αν και ο πρύτανης αποδέχθηκε συνάντηση, «στη συνέχεια εκφώνησε απαράδεκτες δηλώσεις πολιτικής εχθρότητας, ασύμβατες με τη δημόσια θέση του».

«Υπό αυτούς τους όρους», συμπληρώνει, «δεν έχει κανένα νόημα η σημερινή συνάντηση με τον Πρύτανη. Δεν θα δεχτούμε μαθήματα συνταγματικής και δημοκρατικής συμπεριφοράς από τον κ. Φορτσάκη. Το ΕΚΠΑ δεν είναι η ΝΕΡΙΤ».

Σήμερα, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1, ο κ. Φορτσάκης κατήγγειλε ότι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι υποκινητές της κατάληψης στον χώρο της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών: «Εγώ μπορώ να μπω στην Κουμουνδούρου χωρίς να πάρω άδεια; Στο πανεπιστήμιο μπαίνουν όσοι έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο, οι υπόλοιποι ζητούν άδεια. Και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως ευπρόσδεκτοι αρκεί να πάρουν άδεια».



Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε ο κ. Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος της ομοσπονδίας διοικητικού προσωπικού τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος αρνήθηκε ότι το πανεπιστήμιο τελεί υπό κατάληψη ενώ κατηγόρησε τον κ. Φορτσάκη για ελλιπή ενημέρωση.

Χθες το Πανεπιστήμιο Αθηνών εξέδωσε και ανακοίνωση με την οποία κατήγγειλε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολο Αλεξόπουλο, Χρήστο Μαντά και Θεανώ Φωτίου, ότι «εισήλθαν χωρίς άδεια στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ, στα Προπύλαια, διευκολύνοντας παράλληλα την ανεξέλεγκτη είσοδο σε φοιτητές και άλλους συμπαριστάμενους που δεν είχαν κάποια προγραμματισμένη εργασία στον χώρο». 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι τρεις βουλευτές απαίτησαν την άρση των μέτρων ελέγχου κατά την είσοδο στο κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ και την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων. Σημειώνεται, ότι αστυνομικές δυνάμεις δεν υπήρχαν στον πέριξ χώρο. Η ομάδα φοιτητών και εργαζομένων, που φαίνεται να πρόσκεινται στον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και εισήλθαν μαζί με τους βουλευτές, πραγματοποιούν αυτήν τη στιγμή χωρίς σχετική άδεια συνάντηση- συνέλευση σε αίθουσα του κτιρίου με εγκατάσταση μικροφωνικών και μεγαφωνικών συστημάτων!».

Οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές πραγματοποίησαν χθες συγκέντρωση στον προαύλιο χώρο του κεντρικού κτιρίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση των πρυτανικών Αρχών, την περασμένη εβδομάδα, να απαγορευθεί η πρόσβαση σε όσους δεν είχαν εργασία και να κλειδώσουν τις πόρτες για να εμποδίσουν ομάδα φοιτητών να πραγματοποιήσει κατάληψη.

Εκπρόσωποι των υπαλλήλων και των φοιτητών είχαν συνάντηση με τους αντιπρυτάνεις, Κώστα Μπουραζέλη και Αντώνη Καλοκαιρινό, στην οποία συμμετείχαν και οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπουραζέλης υπεραμύνθηκε της πρόθεσης της διοίκησης του Ιδρύματος να ελέγχεται η είσοδος στους πανεπιστημιακούς χώρους, ενώ η γραμματέας του συλλόγου των υπαλλήλων, Μαρλέν Λογοθέτη, έκανε λόγο για «παραβίαση του δικαιώματος της συνδικαλιστικής δράσης».

Για σήμερα το πρωί είχε προγραμματιστεί νέα συνάντηση μεταξύ του κ. Φορτσάκη και τριμελούς αντιπροσωπείας, η οποία θα αποτελούνταν από δύο υπαλλήλους και έναν φοιτητή, η οποία και τελικά δεν θα γίνει. Ο σύλλογος των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ κήρυξε νέα στάση εργασίας για  σήμερα από τις 11:00 έως τις 16:00, ενώ   οι υπάλληλοι θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στον χώρο της πρυτανείας.
 
Από το Πανεπιστήμιο πάντως ξεκαθαρίζεται ότι: «Τις ενέργειες αυτές και το συναίσθημα ευθύνης των εμπλεκομένων το αφήνουμε στην κρίση του Ελληνικού Λαού».

Πάντως ο κ. Φορτσάκης εμφανίζεται αποφασισμένος να βάλει τάξη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η φύλαξη του Πανεπιστημίου αλλά και η καθαριότητα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της  πανεπιστημιακής περιουσίας, όπως επεσήμανε ο ίδιος στο “protothema.gr”  είναι ανάμεσα στις πρώτες προτεραιότητες του πρύτανη, που ήρθε για να «ταράξει» τα ακαδημαϊκά νερά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης