Λουκέτο για έξι μήνες από το ΣτΕ στο οδοντιατρείο της «Doctor Love» Χριστίνας Ιακωβίδου

Λουκέτο για έξι μήνες από το ΣτΕ στο οδοντιατρείο της «Doctor Love» Χριστίνας Ιακωβίδου

Η ξανθιά οδοντίατρος την περασμένη δεκαετία είχε ταράξει την Αθήνα και όχι μόνο 

Λουκέτο για έξι μήνες από το ΣτΕ στο οδοντιατρείο της «Doctor Love» Χριστίνας Ιακωβίδου
Η σέξι ξανθιά οδοντίατρος Χριστίνα Ιακωβίδου, η οποία την περασμένη δεκαετία είχε ταράξει την Πρωτεύουσα και όχι μόνο με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες και πόζες της, αλλά και για τις υποσχέσεις που έδινε μέσω των διαφημίσεων και συνεντεύξεων της για την περιποίηση του στόματος, έχασε οριστικά τη μάχη με τη Δικαιοσύνη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, σε εκτέλεση τριών πειθαρχικών ποινών που της επιβλήθηκαν από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο Οδοντιάτρων, την υποχρεώνει να βάλει λουκέτο στο οδοντιατρείο της για έξι μήνες.

Στην ουσία οι δικαστές επικύρωσαν τρεις πειθαρχικές ποινές που είχαν επιβληθεί στη σέξι οδοντίατρο το 2000 για προσωρινή παύση έξι μηνών από την άσκηση του οδοντιατρικού επαγγέλματος λόγω παράβασης του δεοντολογικού κανονισμού των οδοντιάτρων. Οι παραβάσεις ανάγονται στις διαφημιστικές συνεντεύξεις που έδωσε η κυρία Ιακωβίδου, αλλά και σε άρθρο που δημοσίευσε, περιστατικά τα οποία δημιούργησαν αθέμιτο ανταγωνισμό.

Κλείσιμο
Οι συνάδελφοι της αποδίδουν στην «Doctor Love» ότι τον Ιούνιο του 2000 στο περιοδικό «Max» δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Hollywood Smile – το οδοντιατρείο του μέλλοντος» / «Λευκά δόντια σε δύο ώρες», με φωτογραφία της ίδιας και του οδοντιατρείου της, ενώ γινόταν και αναφορά στη διεύθυνση του ιατρείου.

Το επίμαχο δημοσίευμα ανέφερε: «Τραβώντας μια απλή φωτογραφία την οδοντοστοιχία σου, μπορείς μέσω του υπολογιστή να βρεις το ιδανικό σου χαμόγελο. Αφού η οδοντίατρος Χριστίνα Ιακωβίδου μετρήσει ακριβώς τις αποστάσεις των χαρακτηριστικών του προσώπου σου, είναι έτοιμη να σου προτείνει το ιδανικό σχήμα, χρώμα και μέγεθος των δοντιών που σου ταιριάζουν».

Ακόμη έκανε αναφορά σε χολυγουντιανούς σταρ, οι περισσότεροι των οποίων είναι στο club του οδοντιατρείου της και οφείλουν το αστραφτερό τους χαμόγελο σε εκείνη.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι, εάν ο πελάτης έχει φοβίες, μπορεί να χρησιμοποιήσει τα ειδικά πορτοκαλί γυαλιά για να μη βλέπει καν την οδοντίατρο την ώρα της «εγχείρησης», ενώ μπορεί να φορέσει ασύρματα ακουστικά, ώστε να «ονειρεύεται» με το είδος της μουσικής που του αρέσει.

Παράλληλα, στο περιοδικό «Αθηνόραμα» του Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους υπήρξε δημοσίευμα με τον τίτλο «Χριστίνα Ιακωβίδου - Η οδοντίατρός μου είναι star», το οποίο ανέφερε: «Η Χριστίνα Ιακωβίδου, η πιο Χόλιγουντ αισθητικός οδοντίατρος της πρωτεύουσας, θα σας δείξει στο Computer Imaging πόσο λευκά, πόσο ίσια, πόσο χολυγουντιανά θέλετε να κάνετε τα δόντια σας. Έχει άλλωστε επιμεληθεί πολλά από τα διάσημα χαμόγελα διεθνών σταρ. Η λεύκανση των δοντιών γίνεται σε μια μόνο επίσκεψη, ο καθαρισμός με plasma laser και το περίφημο bonding που ισιώνει και τα πιο στραβά δόντια σε δύο, το πολύ τρεις ώρες. Όσο για τις κλασικές οδοντιατρικές επεμβάσεις, γίνονται ανάλαφρα και ανώδυνα με λέιζερ».

Στο περιοδικό «Down Town» υπήρξε άλλο δημοσίευμα με τον τίτλο «Doctor – dr Love», στο οποίο ανέφερε: «Εισβάλλοντας στο πολύχρωμο οδοντιατρείο της δρ. Χριστίνας Ιακωβίδου με το όνομα «Ηollywood Smile» νιώσαμε προχωρημένοι και άκρως συντηρητικοί. Το πιο ανατρεπτικό οδοντιατρείο τη πόλης. Αρχίσαμε τη συνέντευξη ξαπλωμένοι στις οδοντιατρικές καρέκλες. Η πρώτη ερώτηση ήταν αναμενόμενο να περιστρέφεται γύρω από τη σούπερ σέξι εμφάνισή της, που έρχεται σε αντίθεση με όσα γνωρίζαμε για τους γιατρούς. Είσαι γιατρός, μπορεί να σε εμπιστευτεί κάποιος αν σε δει έτσι;».

Η «χουλιγουντιανή» οδοντίατρος προσέφυγε στα δικαστήρια υποστηρίζοντας ότι οι πειθαρχικές ποινές που της επιβλήθηκαν είναι αντίθετες στο Σύνταγμα, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και την Συνθήκη της Ε.Ε.

Ακόμη, η «Doctor Love» δήλωσε στο δικαστήριο άγνοια για ορισμένα από τα επίμαχα δημοσιεύματα, ενώ έκανε λόγο για έργο συγκεκριμένου αντιπροσώπου οδοντιατρικών μηχανημάτων. Ως προς τη δημοσίευση του επίμαχου άρθρου υποστήριξε ότι δεν το είχε γράψει η ίδια, αλλά δημοσιογράφος.

Οι δικαστές δεν δέχθηκαν τους ισχυρισμούς ότι οι επίμαχες δημοσιεύσεις που είχαν «ειδικό περιεχόμενο» έγιναν εν αγνοία της, γιατί αν αυτό ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, θα είχε «εκδηλώσει την αντίθεσή της δημοσίως στα αντιδεοντολογικά δημοσιεύματα» όταν πληροφορήθηκε την ύπαρξή τους, πράγμα που όμως δεν έκανε.

Ούτε όμως οι φωτογραφίες της μέσα από το οδοντιατρείο που δημοσιεύθηκαν, αλλά ούτε και οι αναφορές στους διάσημους πελάτες της και οι αμοιβές της για τις εξειδικευμένες οδοντιατρικές εργασίες που παρέχει, μπορούν να δικαιολογήσουν την άγνοια των δημοσιευμάτων, προσθέτουν οι Σύμβουλοι Επικρατείας.

Αλλά δεν έγινε δεκτός ούτε και ο ισχυρισμός της αισθητικής οδοντίατρου ότι ένα από τα δημοσιεύματα έγιναν από αντιπρόσωπο ιατρικών μηχανημάτων. Και αυτό, γιατί κατά τυχαίο τρόπο η εταιρεία του αντιπρόσωπου είχε έδρα στην ίδια διεύθυνση με «το οδοντιατρείο του μέλλοντος», όπως το χαρακτήρισε το δημοσίευμα, αλλά ούτε η δημοσίευση των φωτογραφείων της μπορούν να πείσουν περί της αληθείας των ισχυρισμών της.

Το «διά ταύτα» των Συμβούλων Επικρατείας είναι ότι τα δημοσιεύματα επεδίωκαν «με επιδεικτικό τρόπο να διαφημίσει εμπορικώς τις υπηρεσίες της και να καταδείξουν την επιστημονική υπεροχή της έναντι των συναδέλφων της», ενώ προσέβαλλαν την τιμή και την αξιοπρέπεια των οδοντιάτρων.

Έτσι, η υπότροπος αισθησιακή οδοντίατρος παραβίασε κατ’ επανάληψη τον δεοντολογικό κανονισμό των οδοντιάτρων.

Φυσικά συλλήβδην απορρίφθηκαν όλοι οι ισχυρισμοί της περί αντισυνταγματικότητας, κ.λπ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης