Έπειτα από 10 χρόνια εκσυγχρονίστηκε το υποβρύχιο «Ωκεανός»

Έπειτα από 10 χρόνια εκσυγχρονίστηκε το υποβρύχιο «Ωκεανός»

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας καθελκύστηκε το υποβρύχθιο τύπου 209 η αναβάθμιση του οποίου είχε ξεκινήσει το 2004!

Έπειτα από 10 χρόνια εκσυγχρονίστηκε το υποβρύχιο «Ωκεανός»
Παρουσία του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου πραγματοποιήθηκε  η τελετή καθέλκυσης  του «εκσυγχρονισμένου» υποβρυχίου «Ωκεανός», στις εγκαταστάσεις των ΕΝΑΕ, στο Σκαραμαγκά. Η αναβάθμιση του υποβρυχίου τύπου 209 είχε ξεκινήσει το 2004, διήρκεσε δηλαδή 10 ολόκληρα χρόνια! Το υποβρύχιο Ωκεανός είναι τύπου 209 και βρίσκεται στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού από το 1978.

Τη σπουδαιότητα της καθέλκυσης του υποβρυχίου, τόνισε στην ομιλία του ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,  Ευάγγελος Αποστολάκης, ο οποίος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στα ναυπηγεία για το πέρας της αποστολής τους και την παράδοση του υποβρυχίου.  

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε το γεγονός ότι είναι το δεύτερο υποβρύχιο αυτού του τύπου που παραδίδεται αναβαθμισμένο, ενώ σημείωσε ότι ακολουθούν ακόμα δύο. 

Κλείσιμο



Ο κ. Αβραμόπουλος, ευχαρίστησε τους εργαζόμενους των ναυπηγείων για την προσπάθειά τους και τόνισε ότι όλοι πρέπει να βοηθήσουν στην προσπάθεια για  εθνική παραγωγική ανασυγκρότηση.



Με την καθέλκυση του υποβρυχίου Ωκεανός ο κ. Αβραμόπουλος κλείνει μία ακόμη εκκρεμότητα ετών, προτού αποχωρήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να αναλάβει τα καθήκοντά του ως ο νέος Επίτροπος της Ελλάδας με αρμοδιότητα τη Μετανάστευση και τις Εσωτερικές Υποθέσεις.



Το υποβρύχιο Ωκεανός

Το υποβρύχιο, δεν είναι καινούργιο, είναι παλαιό που εκσυγχρονίστηκε και  εντάχθηκε στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού NEPTUNE-II.

Οι εργασίες που  έγιναν στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, είναι:

1. Αλλαγή όλων των ηλεκτρονικών συσκευών ναυτιλίας, ηλεκτρονικού πολέμου και οπλικών συστημάτων (SONAR, RADAR, ESM, ΣΔΒΤ,κτλ.).

2. Λήψη μέτρων μειώσεως θορύβων.

3. Αύξηση του μήκους του σκάφους και προσθήκη συστήματος αναερόβιας πρόωσης.

Το υποβρύχιο θα είναι πλήρως εφοδιασμένο με  κεραίες, πομπούς και δέκτες που είναι απαραίτητα για τις επικοινωνίες τους. Επίσης φέρει το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα ISUS, τορπίλλες,  και  κατευθυνόμενα βλήματα SUBHARPOON. 



Το προσωπικό του υποβρυχίου «Ωκεανός», αποτελείται από 8 αξιωματικούς και 32 Μονίμους  Υπαξιωματικούς. Το υποβρύχιο μπορεί να μεταφέρει επαρκή τρόφιμα και πόσιμο νερό για πλου (επιφάνεια κατάδυση) έως 50 ημέρες.



























 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης