Το γεύμα της Αμάλ με Κεφαλογιάννη και Τασούλα

Το γεύμα της Αμάλ με Κεφαλογιάννη και Τασούλα

Τι έφαγε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ στο «Βαρούλκο» - Δείτε το μενού - Τι δήλωσε αποκλειστικά στο protothema.gr η υπουργός Τουρισμού

Το γεύμα της Αμάλ με Κεφαλογιάννη και Τασούλα
Έπειτα από τη συνάντηση που είχε στο υπουργείο Πολιτισμού με τον υπουργό κ. Κώστα Τασούλα, η σύζυγος του διάσημου ηθοποιού, Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, βρέθηκε στο εστιατόριο «Βαρούλκο» του διακεκριμένου σεφ, Λευτέρη Λαζάρου, στο Μικρολίμανο.

Η δικηγόρος ειδικευμένη στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα έφτασε στο εστιατόριο μαζί με τους συνεργάτες της λίγο πριν τις 14:30 το μεσημέρι, ενώ ήδη στο «Βαρούλκο» βρισκόταν και την περίμενε η υπουργός Τουρισμού, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη.


Κλείσιμο


Η κυρία Αλαμουντίν κάθισε, μάλιστα, δίπλα στην υπουργό, ενώ μαζί της γευμάτισε και ο κ. Τασούλας.

Όσον αφορά στο μενού, το οποίο πρότεινε ο ίδιος ο κύριος Λαζάρου, περιλάμβανε αχινοσαλάτα, καρπάτσιο λαβράκι, τραγανό μπαρμπούνι πάνω σε μους καπνιστής μελιτζάνας και χριστόψαρο σε μους σελινόριζας.



Ωστόσο, οι καλεσμένοι πήραν και ένα έξτρα πιάτο, το κριθαρότο με γαρίδες, το οποίο θεωρείται η σπεσιαλιτέ του Λευτέρη Λαζάρου και για το οποίο έχει βραβευτεί με το αστέρι Michelin!

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κυρία Κλούνεϊ αρέσει πολύ το κρασί και σήμερα επέλεξε να πιει κόκκινο και ειδικότερα Κατώγι Αβέρωφ καμπερνέ του 2009, ενώ οι υπόλοιποι στο τραπέζι ήπιαν λευκό. Ακόμη, το προσωπικό του εστιατορίου της έκανε μια μικρή παρουσίαση για το ελληνικό ελαιόλαδο, το οποίο και δοκίμασε.

Αμέσως μετά η Αμάλ, οι συνεργάτες της και οι υπουργοί απόλαυσαν το επιδόρπιό τους: παρφέ μασκαρπόνε πάνω σε μπισκότο λεμόνι και κρέμα από φρούτα του πάθους!



Σημειώνεται ότι η κυρία Κλούνεϊ ενθουσιάστηκε πολύ με το μενού του κ. Λαζάρου και κυρίως  με το ελληνικό ελαιόλαδο, ενώ κατά τη διάρκεια του γεύματος συνομιλούσε διαρκώς με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Τασούλα.

Έπειτα από το γεύμα, η υπουργός Τουρισμού μίλησε αποκλειστικά στο protothema.gr και είπε ότι οι συζητήσεις με την Αμάλ Αλαμουντίν έγιναν σε πολύ φιλικό κλίμα.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που βρίσκεται η κυρία Κλούνεϊ στην Ελλάδα. Οι συζητήσεις μαζί της έχουν γίνει σε πολύ φιλικό κλίμα. Θα προσπαθήσει να μας βοηθήσει. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά και όπως προσέξατε και εσείς η παρουσία της στη χώρα μας σήμερα, είναι πολύ σημαντική», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Όλγα  Κεφαλογιάννη.











Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα η δικηγόρος και οι συνεργάτες της έφτασαν στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», στο οποίο διαμένουν.

Η Αμάλ Αλαμουντίν είχε, μάλιστα, στα χέρια ένα μεγάλο ντοσιέ με πολλούς φακέλους, ενώ όλοι τους κρατούσαν μικρά πακετάκια, τα οποία περιείχαν πιθανότατα ελληνικά εδέσματα.



Νωρίτερα την Τρίτη και σε αποκλειστικές της δηλώσεις στο protothema.gr, η Αμάλ Αλαμουντίν εξέφρασε την ελπίδα της ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Χαμογελαστή και ευδιάθετη η δικηγόρος ειδικευμένη στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα, είπε ότι όλα θα πάνε καλά για την Ελλάδα, ενώ τόνισε πώς ελπίζει ότι η χώρα μας θα τα καταφέρει σε αυτή τη σημαντική προσπάθεια.



Σημειώνεται ότι αύριο, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αργότερα η κ. Αλαμουντίν-Κλούνεϊ θα ξεναγηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνει και συνέντευξη Τύπου, όπου ίσως ανακοινωθούν και τα πρώτα συμπεράσματα από αυτήν την πρώτη επαφή με τους αξιωματούχους της ελληνικής κυβέρνησης. 









































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης