Ο Ριζάι μαχαίρωσε συγκρατούμενό του στο Δομοκό

Ο Ριζάι μαχαίρωσε συγκρατούμενό του στο Δομοκό

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, οι τρεις ισοβίτες επιτέθηκαν στον 39χρονο, τον χτύπησαν άγρια και ένας από αυτούς τον τραυμάτισε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στα πόδια

Ο Ριζάι μαχαίρωσε συγκρατούμενό του στο Δομοκό
Ο 40χρονος ισοβίτης Αλκέτ Ριζάι μαζί με άλλους δυο ομοεθνείς του βαρυποινίτες ηλικίας 27 και 32 χρόνων ήταν οι πρωταγωνιστές αιματηρού επεισοδίου που έγινε το βράδυ του Σαββάτου στην πτέρυγα των Αλβανών κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, με θύμα έναν 39χρονο συγκρατούμενό τους.

Κάτω από άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες, οι τρεις ισοβίτες επιτέθηκαν στον 39χρονο, τον χτύπησαν άγρια και ένας από αυτούς τον τραυμάτισε με αυτοσχέδιο μαχαίρι στα πόδια. Οι σωφρονιστικού υπάλληλοι δυσκολεύτηκαν να τον σώσουν από τα χέρια τους καθώς οι βαρυποινίτες τους κρατούσαν σε απόσταση κραδαίνοντας αυτοσχέδια μαχαίρια. Τελικά, όμως, παρέδωσα δυο μεταλλικά αυτοσχέδια μαχαίρια, τα οποία εστάλησαν για εργαστηριακές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί αν χρησιμοποιήθηκαν στη συμπλοκή. 

Ο τραυματισμένος κρατούμενος διακομίσθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή του Αλκέτ Ριζάι στο αιματηρό περιστατικό διαπιστώθηκε από τις κάμερες ασφαλείας! Για την υπόθεση διατάχθηκε πειθαρχική έρευνα. 
Κλείσιμο


O Ριζάι ήταν ο άνθρωπος που οργάνωσε τη δολοφονία του Θανάση Κορωπιώτη, καθώς θεώρησε ότι είχε συνάψει ερωτική σχέση με την αλλοδαπή φίλη του, την Οξάνα. Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο άτυχος άνδρας δεν είχε καμία σχέση με το συγκεκριμένο ειδύλλιο, αφού εκείνη την περίοδο διατηρούσε σχέση με μια αλλοδαπή, ρωσικής καταγωγής, ονόματι Ρωξάνα.

Συνελήφθη έναν μήνα μετά με επεισοδιακό τρόπο σε διαμέρισμα στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά απέδρασε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα στις 4 Ιουνίου 2006 με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Στις 26 Αυγούστου 2006 σκοτώνει εν ψυχρώ στο Περιστέρι τον 43χρονο Κωνσταντίνο Κουτελιέρη και τον 36χρονο Ιωάννη Κάτσιο ύστερα από εντολή -όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο- του Β. Στεφανάκου. Τελικά στις 8 Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους συλλαμβάνεται στη Βοιωτία.

Η δεύτερη απόδραση του Ριζάι πραγματοποιήθηκε στις 22 Φεβρουαρίου 2009, ενώ στις 17 Νοεμβρίου πέφτει εκ νέου στα χέρια της Αστυνομίας στο Γραμματικό μαζί με τη σύντροφό του Ασπασία Μητροπία, γνωστή από τα σχετικά δημοσιεύματα και ως «Σούλα του Ριζάι».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης