Κύπρος: Διευκολύνσεις και στα γαλλικά μαχητικά για τις επίθεσεις κατά των τζιχαντιστών

Κύπρος: Διευκολύνσεις και στα γαλλικά μαχητικά για τις επίθεσεις κατά των τζιχαντιστών

Για υποστήριξη θα διατεθεί η αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» - Κασουλίδης: «Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε, όπως και όλη η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα σε αυτή τη μάχη»

Κύπρος: Διευκολύνσεις και στα γαλλικά μαχητικά για τις επίθεσεις κατά των τζιχαντιστών
H αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο θα διατεθεί στη Γαλλική Αεροπορία για σκοπούς υποστήριξης των επιθέσεων εναντίον των Τζιχαντιστών. Η Λευκωσία σημειώνει ότι η βάση δεν θα αποτελέσει ορμητήριο αλλά θα παρέχει διευκολύνσεις. Ήδη από τις Βρετανικές Βάσεις στη Κύπρο γίνονται επιθέσεις εναντίον των Τζιχαντιστών.

Σε δηλώσεις του ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, ανέφερε ότι είναι καθήκον της Κύπρου να συμμετάσχει στο διεθνή συνασπισμό αφού όπως είπε διακυβεύονται οι αξίες του πολιτισμόυ και η ελευθερία.  Ο κ. Κασουλίδης είπε ότι η Κύπρος θέλοντας να υποδείξει τη σημασία του γεωστρατηγικού της χώρου, συμμετέχει κυρίως δια της γεωγραφικής της θέσης. «Είναι καθήκον μας να συμμετάσχουμε, όπως και όλη η υπόλοιπη διεθνής κοινότητα σε αυτή τη μάχη, γιατί είναι ο πολιτισμός μας, είναι η ελευθερία μας η οποία διατρέχει κινδύνους από αυτές τις αρρωστημένες νοοτροπίες» των τζιχαντιστών,

Ο κ. Κασουλίδης απέρριψε εξάλλου ισχυρισμούς ότι η Κύπρος καθίσταται στόχος δια της συμμετοχής της στο διεθνή συνασπισμό, λέγοντας ότι «στόχος θα είμαστε ούτως ή άλλως ως Χριστιανοί».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης