Έλληνες γιατροί εκπαιδεύουν Ρουμάνους στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Έλληνες γιατροί εκπαιδεύουν Ρουμάνους στην εξωσωματική γονιμοποίηση

Το ποσοστό επιτυχίας στη Ρουμανία ανέρχεται στο 30%, όταν στην Ελλάδα πλέον ξεπερνά το 55% - Ελληνορουμανική συνεργασία και στον αναπαραγωγικό τουρισμό

Έλληνες γιατροί εκπαιδεύουν Ρουμάνους στην εξωσωματική γονιμοποίηση
Σε συμφωνία για εκπαίδευση Ρουμάνων γιατρών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από τους Έλληνες συναδέλφους τους αλλά και για προσφορά συγκεκριμένων πακέτων ιατρικού τουρισμού στη βαλκανική χώρα, με έμφαση στον αναπαραγωγικό τουρισμό, προχώρησαν οι υπουργοί Υγείας των δύο χωρών, Μάκης Βορίδης και Nicolae Banicioiu, στο πλαίσιο επιστημονικού συνεδρίου που έλαβε χώρα στη Ρουμανία κατά το διήμερο 27-28 Σεπτεμβρίου.
 
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, υπογράφηκε η συνεργασία του Πανεπιστημίου Αθηνών, του Carol Davila University of Medicine and Pharmacy και του «ΓΕΝΝΕΣΙΣ Αθηνών» για θεωρητική εξ αποστάσεως αλλά και πρακτική εκπαίδευση Ρουμάνων γιατρών στην εξωσωματική γονιμοποίηση, όπου ήδη, έχουν δηλώσει συμμετοχή 105 γιατροί. Παράλληλα εξετάζεται η δυνατότητα μετάβασης δύσκολων περιστατικών στην Ελλάδα, καθώς το σχετικό ποσοστό επιτυχίας στη Ρουμανία ανέρχεται στο 30%, όταν στην Ελλάδα πλέον ξεπερνά το 55%,.
 
Οι δύο υπουργοί Υγείας ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσουν μια κοινή προσπάθεια διαβαλκανικής συνεργασίας στο θέμα του ιατρικού τουρισμού, ξεκινώντας από την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή. Έναν τομέα όπου η Ελλάδα πλεονεκτεί, υποστηριζόμενη από το νομοθετικό της πλαίσιο, αλλά και από τις υψηλού επιπέδου ιατρικές της υπηρεσίες και το επιστημονικό της δυναμικό.
 
Κλείσιμο
Τέλος, συμφωνήθηκε  η συνεργασία στο θέμα του ελέγχου των τιμών των φαρμάκων αλλά και η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας στα θέματα της υγείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης