Δείτε πού θέλουν να μεταφέρουν τους Ρομά

Δείτε πού θέλουν να μεταφέρουν τους Ρομά

Oι Ρομά δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στον καταυλισμό τους ανεξαρτήτως των συνεπειών και ζητούν από την πολιτεία, εφόσον επιθυμεί τη μετοίκησή τους, να εξασφαλίσει σε αυτούς και τις οικογένειες τους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης

Δείτε πού θέλουν να μεταφέρουν τους Ρομά
Τεταμένο είναι το κλίμα από το πρωί της Τρίτης στη Μεσογείων όπου οι Ρομά του Χαλανδρίου έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα της λεωφόρου, στο ύψος του Νομισματοκοπείου, αντιδρώντας στη μετεγκατάστασή τους στην πρώην αμερικανική βάση στο όρος Πατέρας (στην κορυφή «Κανδύλι»).

Σημειώνεται ότι ο καταυλισμός των Ρομά βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή εδώ και 40 χρόνια, αλλά αποφασίστηκε η μετεγκαταστασή τους στα Μέγαρα, στη θέση Κονδύλι του όρους Πατέρα. 

Συνολικά στον χώρο πίσω από το νομισματοκοπείο φιλοξενούνται 75 οικογένειες Τσιγγάνων, σε 66 οικήματα ιδιοκτησίας τρίτων προσώπων.

Κλείσιμο
Σε πρώτη φάση έχει προγραμματιστεί η κατεδάφιση 12 ακατοίκητων οικίσκων, ενώ στη συνέχεια -όταν ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των Ρομά- θα κατεδαφιστεί ολόκληρος ο καταυλισμός, προκειμένου να επιστραφούν στους ιδιοκτήτες τα καταπατημένα οικόπεδα. 

Oι Ρομά δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν ανεξαρτήτως των συνεπειών και ζητούν από την πολιτεία, εφόσον επιθυμεί τη μετοίκησή τους, να εξασφαλίσει σε αυτούς και τις οικογένειες τους ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Η περιοχή που θα μεταφερθούν οι Ρομά του Νομισματοκοπείου, σύμφωνα με το stasi.gr που δημοσιεύει και φωτογραφίες, αποτελεί καταφύγιο θηραμάτων.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν τμήμα της εικόνας που έχουν στο εσωτερικό τους οι οικίσκοι. 


















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης