Η συγκλονιστική εξομολόγηση 17χρονης μαθήτριας που έπεσε θύμα ομοφοβίας

Η συγκλονιστική εξομολόγηση 17χρονης μαθήτριας που έπεσε θύμα ομοφοβίας

«Είστε λεσβίες, δε θα κάνω τα στραβά μάτια», αυτό φώναζε όταν μας επιτέθηκε ο 55χρονος

Η συγκλονιστική εξομολόγηση 17χρονης μαθήτριας που έπεσε θύμα ομοφοβίας
Η φωνή της τρέμει. Ακόμη δεν έχει συνειδητοποιήσει πως το περιστατικό που συνέβη το Σάββατο κοντά στο σταθμό του ηλεκτρικού στο Θησείο με εκείνη και τη φίλη της να πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού από 55χρονο άντρα τον οποίο η 17χρονη μαθήτρια καταγγέλλει ως ομοφοβικό.



Κλείσιμο
«Είστε λεσβίες δε θα κάνω τα στραβά μάτια σε αυτό το θέαμα που βλέπω». Είναι τα λόγια που εκείνος τη στιγμή της επίθεσης φώναζε πλησιάζοντας εκείνη και τη φίλη της για να τους επιτεθεί, όπως το κορίτσι ισχυρίζεται, μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr.



Παραδέχεται πως φοβήθηκε. Εξοργίστηκε. Λυπήθηκε. Απόρησε. Λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να την κάνουν να φοβηθεί το μένος του ομοφοβικού άντρα που ερχόταν καταπάνω της για να τη χτυπήσει όπως και το έκανε τελικά, καταφέροντας χτυπήματα σε όλο της το πρόσωπο, όπως η ίδια θα πει.



Ο εφιάλτης για το φοβισμένο κορίτσι δε θα τελείωνε εκεί καθώς όταν θα ζητούσε να κάνει μήνυση για αυτό που συνέβη θα διαπίστωνε ότι δεν είχε τα προβλεπόμενα 100 ευρώ για να ξεκινήσει η διαδικασία από την αστυνομία σύμφωνα με το νόμο, όπως η ίδια θα σημειώσει αγανακτισμένη.



Τα τελευταία εικοσιτετράωρα προσπαθεί να ηρεμήσει. Στο πλευρό της η οικογένεια και οι φίλοι της που προσπαθούν να τη στηρίξουν, να της δώσουν δύναμη προκειμένου να συνέλθει. Η μητέρα της, η οποία της είπε με νόημα όπως λέει συγκινημένο το 17χρονο κορίτσι: «Δε φταις εσύ παιδί μου που τα ζεις όλα αυτά».Θέλει να μιλήσει για αυτό που της συνέβη και να στείλει το δικό της μήνυμα προς όλους, ένα μήνυμα κατά του ρατσισμού, με το δικό της συγκλονιστικό τρόπο.




Πρώτο Θέμα: Είσαι καλύτερα αυτή τη στιγμή που μιλάμε, είσαι λίγο καλύτερα;
-Είμαι απλά οκ. Όχι καλά! Φοβάμαι… Για τον επόμενο ομοφυλόφιλο που θα του τύχει κάτι τέτοιο. Φοβόμαστε να ερωτευτούμε πλέον! Όποιος ερωτεύεται άτομο του ιδίου φύλου θα έχει αυτή την αντιμετώπιση; Θα ζει με αυτό το φόβο; Είναι αυτό λογικό; Είναι αυτό δίκαιο; Είναι αυτό ηθικό;

Πρώτο Θέμα: Εκτιμάς ότι αυτή η επίθεση αποτελεί μία κλασσική ομοφοβική επίθεση απέναντι σε εσένα και τη φίλη σου;
-Μα είναι εντελώς ξεκάθαρο. Ο ίδιος ήταν ξεκάθαρος στις προθέσεις του και τις αντιλήψεις του. Λίγο πριν μας επιτεθεί άλλωστε φώναζε «Είστε λεσβίες, όχι, δε θα κάνω τα στραβά μάτια σε λεσβίες». Ακόμη ηχεί η φωνή του στα αυτιά μου.

Πρώτο Θέμα: Τι θυμάσαι από τη στιγμή της επίθεσης, τι σκεφτόσουν όταν τον έβλεπες να έρχεται καταπάνω σας;
-Πραγματικά σας το λέω δε θυμάμαι τίποτα άλλο παρά μόνο γρήγορες αλλαγές εικόνων, μετά φωνές και μετά… Πόνους. Πόνους σε όλο μου το σώμα. Σκεπτόμουν ότι με χτυπούσαν για μία επιλογή μου. Νομίζω ότι σκεπτόμουν πιο έντονα πως υπάρχει ένας ακόμη λόγος για να μη κρύβομαι από κανένα.

Πρώτο Θέμα: Προσπάθησες να φωνάξεις για βοήθεια και αλήθεια πως αντέδρασαν αυτοί που βρίσκονταν δίπλα σας;
-Όχι δεν φώναξα βοήθεια! Ήθελα και στο λέω αυτό έτσι όπως το ένιωθα εκείνη τη στιγμή να δω μέχρι που θα φτάσει αυτός ο άνθρωπος, μέχρι που θα φτάσει το μίσος του, η παράνοιά του. Ο κόσμος κατάφερε να τον απομακρύνει όταν πέσαμε κάτω. Μέχρι τότε προσπαθούσαν αλλά δεν κατάφεραν να με πάρουν από τα χέρια του!

Πρώτο Θέμα: Έχει χτυπήσει και η φίλη σου ή μόνο εσύ;
-Μόνο εγώ ευτυχώς αλλά να σας πω κάτι. Καλό θα ήταν να μην αναφερθούμε στη φίλη μου καθόλου σας παρακαλώ.

Πρώτο Θέμα: Σεβαστό. Να ρωτήσω φοβάσαι μετά από αυτό που σου συνέβη;
-Να φοβάμαι; Όχι ακριβώς! Ξέρω ότι έχω επιλέξει δύσκολο δρόμο αλλά είμαι περήφανη γι αυτόν. Και σας διαβεβαιώνω πως δε θα με σταματήσει ο φόβος για τον κάθε τρελό!

Πρώτο Θέμα: Αν μου επιτρέπεις θέλω να σε ρωτήσω το εξής… Έχεις μιλήσει στους γονείς σου για σένα και την επιλογή σου; Τι σου είπαν μετά από αυτό που συνέβη; Πως αντέδρασαν οι φίλοι σου όταν το έμαθαν;
-Ήξερα πως από την πρώτη στιγμή πως ο δρόμος αυτός που επέλεξα θα αποτελέσει διχασμό! Όπως και έγινε! Βίωσα αρκετά μεγάλο ρατσισμό παλιότερα αλλά αυτό που σκεφτόμουν ήταν πως ... όσο έχω τη μητέρα μου μαζί μου δεν με ενδιαφέρει κανενός η γνώμη! Κανενός όμως. Πλέον έχω φίλους. Πολλούς και άξιους! Δεν έχω ανάγκη για αποδοχή από "άκυρους". Είμαι καλά και ευτυχισμένη! Οι φίλοι μου είπαν "μας έκανες περήφανους". Η μητέρα μου είπε επί λέξη «Δε φταις εσύ παιδί μου και λυπάμαι που τα ζεις όλα αυτά. Μαζί θα τα περάσουμε όλα».

Πρώτο Θέμα: Έκανες μήνυση;
-Ήθελα να κάνω επί τόπου για να τον μαζέψουν αλλά έπρεπε να έχω πάνω μου 100€ για να ξεκινήσει η προβλεπόμενη διαδικασία από την αστυνομία. Ελλαδάρα, έτσι;

Πρώτο Θέμα: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλεις να στείλεις σε παιδιά ομόφυλα μέσα από αυτήν κουβέντα που κάναμε και μετά από αυτό που έζησες;
-Η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι κακό, πρόκειται για αγάπη! Τι πιο όμορφο από δυο χαμόγελα ενωμένα; Να μην κρύβονται! Έτσι οι ίδιοι φέρονται ρατσιστικά στον εαυτό τους με το να κρύβονται σαν να κάνουν κάτι κακό. Αγαπήστε ελεύθερα! Τι πιο όμορφο;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης