Πώς σώθηκαν οι δύο τουρίστες που αγνοούνταν στη Χαλκιδική

Πώς σώθηκαν οι δύο τουρίστες που αγνοούνταν στη Χαλκιδική

Ήταν τρεις το μεσημέρι όταν ο 43χρονος χειριστής kitesurf άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα...

Πώς σώθηκαν οι δύο τουρίστες που αγνοούνταν στη Χαλκιδική
Για τρεισήμισι σχεδόν ώρες βίωσαν τον απόλυτο τρόμο. Έδωσαν μάχη με τα κύματα προκειμένου να κρατηθούν στη ζωή και τελικά, οι δύο τουρίστες που αγνοούνταν από τις τρεις το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή της Χαλκιδικής, ένιωσαν την ανακούφιση όταν το πλήρωμα του super puma πέταξε τα σκοινιά προκειμένου οι δύο άνδρες να αναρριχηθούν στο ελικόπτερο.

Το θρίλερ που έζησαν ο 43χρονος Σλοβάκος και ο 33χρονος Τσέχος στα νερά της περιοχής Ποσείδι της Χαλκιδικής δύσκολα μπορεί να περιγραφεί με λόγια.

Ήταν τρεις το μεσημέρι όταν ο 43χρονος χειριστής kitesurf (ιστιοσανίδα με αλεξίπτωτο) άρχισε να παρασύρεται από τα κύματα.

Κλείσιμο
Οι άνεμοι επτά μποφόρ που έπνεαν εκείνη την ώρα στην περιοχή, δεν απέτρεψαν τον 33χρονο Τσέχο να ριχτεί στη μανιασμένη θάλασσα, προκειμένου να σώσει τον 43χρονο Σλοβακο ο οποίος παρασύρονταν ολοένα και περισσότερα από τα τεράστια κύματα.

Με ένα τζετ σκι όρμησε στα νερά και πλησίασε τον χειριστή της ιστιοσανίδας. Το jet ski, όμως, υπέστη μηχανική βλάβη με αποτέλεσμα και οι δύο τους να απομακρύνονται ολοένα και περισσότερο από την ακτή.

Δύο άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία του Ποσείδι ειδοποίησαν το Λιμενικό. Αμέσως ελικόπτερο super puma σηκώθηκε από τη Λήμνο προς εντοπισμό των αγνοούμενων, ενώ στην επιχείρηση πήραν μέρος ένα δεξαμενόπλοιο και δύο αλιευτικά, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην περιοχή.

Στις 18:30 το απόγευμα οι άνδρες του super puma κατάφεραν να περισυλλέξουν τους δύο αλλοδαπούς, όπου τα κύματα τους είχαν οδηγήσει τέσσερα μίλια μακριά από την ακτή. Αμέσως μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείου, όπου υπεβλήθησαν σε ιατρικές εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι χαίρουν άκρας υγείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης