Γιατί αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης για τις καθαρίστριες από τον Αρειο Πάγο

Γιατί αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης για τις καθαρίστριες από τον Αρειο Πάγο

Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις

Γιατί αναβλήθηκε η συζήτηση της αίτησης για τις καθαρίστριες από τον Αρειο Πάγο
Αναβλήθηκε για τις 24 Φεβρουαρίου από το Εργατικό Τμήμα του Αρείου Πάγου η συζήτηση της αίτησης αναίρεσης που είχε καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών κατά της πρωτόδικης δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου.

Την αναβολή της συζήτησης της αίτησης αναίρεσης ζήτησαν οι συνήγοροι των καθαριστριών λέγοντας ότι τηρούν στάση αναμονής αφού είναι σε εξέλιξη προκήρυξη του ΑΣΕΠ για προσλήψεις.

Εν τω μεταξύ σε παρέμβαση  η ΑΔΕΔΥ επικαλέστηκε την προσφυγή που εκκρεμεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο και θα κρίνει την συνταγματικότητα της διαθεσιμότητας.
Στο αίτημα για αναβολή συναίνεσε και το ελληνικό δημόσιο ζητώντας ωστόσο να οριστεί σύντομη δικάσιμος.
Κλείσιμο

Τελικώς το δικαστήριο αποφάσισε τη διατήρηση της απόφασης του Αρείου Πάγου που έχει αναστείλει την απόφαση του Πρωτοδικείου που δικαιώνει τις καθαρίστριες.
 
Υπενθυμίζεται ότι – όπως είχε γίνει γνωστό - η εισήγηση του αρεοπαγίτη κ. Χριστόδορου Κοσμίδη στο αρμόδιο Εργατικό Τμήμα είναι να μην επαναπροσληφθούν οι απολυμένες καθαρίστριες. Ειδικότερα, ο κ Κοσμίδης θα προτείνει να γίνει δεκτή η αίτηση του υπουργείου Οικονομικών και να αναιρεθεί η απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου που έχει δικαιώσει τις καθαρίστριες.

 
Έξω από τον Άρειο Πάγο οι απολυμένες καθαρίστριες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την επαναπρόσληψή τους στην εργασία τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης