Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών

Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών

«Ο κλινικός και οικονομικός έλεγχος είναι μείζονες υποχρεώσεις της χώρας, τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπηρετεί με προσήλωση» λέει ο Οργανισμός, τονίζοντας ότι έχουν καθοριστεί όλες οι προδιαγραφές ελέγχου 

Τι απαντά ο ΕΟΠΥΥ στις καταγγελίες του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών
Η ολοκλήρωση του κλινικού και οικονομικού ελέγχου των απαιτήσεων των παρόχων υγείας από τον ΕΟΠΥΥ για το 2013, εντός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΠΥΥ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, απαντώντας στις σοβαρές καταγγελίες του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών (ΣΕΚ) για κωλυσιεργία στη διαδικασία εκκαθάρισης και ελέγχου των νοσηλίων που αφορούν τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ υπενθυμίζει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ συνεργάζονται με τις ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες και δίνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ολοκλήρωση ενός πολύ μεγάλου έργου που όπως επισημαίνουν υλοποιείται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

«Ο κλινικός και οικονομικός έλεγχος είναι μείζονες υποχρεώσεις της χώρας, τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ υπηρετεί με προσήλωση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι θα αγνοηθούν κριτήρια και κυρίως η νομιμότητα και οι κανόνες» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Κλείσιμο
Καθορίστηκαν προδιαγραφές ελέγχου από τον ΕΟΠΥΥ

Όπως ανακοινώνεται με σημερινή απόφαση του ο Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός ενέκρινε όλες τις διοικητικές διαδικασίες εκκαθάρισης όλων των κατηγοριών ιδιωτών παρόχων αλλά και τα ιατρικά κριτήρια ελέγχου, με βάση τα οποία προέκυψε το δείγμα των προκαταρκτικών ελέγχων και διενεργείται ο δευτεροβάθμιος και τριτοβάθμιος ιατρικός έλεγχος.

Απαντήσεις επιχειρεί να δώσει η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και αναφορικά με τα  δημοσιευθέντα για τα 130 εκατ. ευρώ που φέρεται να έχουν υπερχρεώσει οι ιδιωτικές κλινικές του ΕΟΠΥΥ. «Πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα 130 εκατ. είναι οι απαιτήσεις των ιδιωτικών κλινικών που αντιστοιχούν στο στατιστικό δείγμα του ελέγχου, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του έργου των ελεγκτικών εταιρειών, από ένα σύνολο 430 εκατομμυρίων ευρώ. Ωστόσο πόρισμα ελέγχου δεν έχει εκδοθεί ακόμη» αναφέρει η διοίκηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης