Σε ιδιωτική κλινική μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

Σε ιδιωτική κλινική μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου

Ο Θεόδωρος Αριστοδήμου αισθάνθηκε αδιαθεσία λίγο πριν την ανάκρισή του από τις κυπριακές αρχές 

Σε ιδιωτική κλινική μεταφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου
Από την περασμένη Πέμπτη μέχρι και σήμερα η κυπριακή αστυνομία δεν κατάφερε να πάρει κατάθεση από τον πρώην Πρόεδρο της Τράπεζας Κύπρου και ιδιοκτήτη της εταιρείας Aristo, κ. Θεόδωρο Αριστοδήμου, ο οποίος συνελήφθη για υπόθεση απάτης με διαχωρισμό οικοπέδων στην Πάφο.

Ο κ. Αριστοδήμου αμέσως μετά τη σύλληψη του εισήχθη στο νοσοκομείο Πάφου και την Κυριακή πήρε εξιτήριο. Μόλις εξήλθε από το νοσοκομείο συναντήθηκε με τον γιο του στα κρατητήρια για να τον αποχαιρετήσει αφού έφευγε για το εξωτερικό όπου σπουδάζει. Μετά τη συνάντηση με τον γιο του, ασθένησε και πάλι και επέστρεψε στο νοσοκομείο. Σήμερα ζήτησε να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική στη Λευκωσία, κάτι που ενέκριναν οι θεράποντες ιατροί προκαλώντας έντονες αντιδράσεις της εισαγγελίας.

Ο κ. Αριστοδήμου έχει συλληφθεί και με απόφαση του δικαστηρίου προφυλακίστηκε μαζί με τη σύζυγο του, τον πρώην μηχανικό του Δήμου Πάφου και μία δημοτική υπάλληλο. Εναντίον των τεσσάρων συλληφθέντων, εξετάζεται υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, συνωμοσία για καταδολίευση, εξασφάλιση εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρηση εξουσίας με ψευδές πιστοποιητικό από δημόσιο λειτουργό και κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα που φέρονται να διαπράχθηκαν μεταξύ 3 Φεβρουαρίου του 2010 με 28 Δεκεμβρίου του 2011.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εκτεταμένες έρευνες της Αστυνομίας σε φακέλους των αναπτύξεων γης στις οποίες μετείχε η εταιρεία Aristo. Οι ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου έχουν στα χέρια τους  φακέλους 179 υποθέσεων στις οποίες μετείχε ο όμιλος Aristo από το 2000 μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ τα αρχιτεκτονικά σχέδια στα οποία βασίστηκε ο Δήμος Πάφου προκειμένου να εκδώσει την πολεοδομική άδεια για Mall που έχτισε η εταιρεία του κ. Αριστοδήμου στη Πάφο έχουν εξαφανιστεί από το φάκελο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης