Κέρκυρα: Βγήκαν 355 οχήματα από το «Europalink»

Κέρκυρα: Βγήκαν 355 οχήματα από το «Europalink»

Όλα τα αυτοκίνητα βγήκαν από το πλοίο εκτός από 15 νταλίκες και τρέιλερ που ήταν ασυνόδευτα, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας - Σοβαρές οι ζημιές στο πλοίο - Έχει απαγορευτεί ο απόπλους για το επιβατηγό - οχηματαγωγό μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας

Κέρκυρα: Βγήκαν 355 οχήματα από το «Europalink»
Ολοκληρώθηκε η αποβίβαση των 355 οχημάτων του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Europalink», με σημαία Ιταλίας, που συγκρούστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, υπό αδιευκρίνιστη αιτία, στη νησίδα «Περιστέρες», στο βορειοανατολικό άκρο της Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να υποστεί δύο μεγάλα ρήγματα στη δεξιά πλευρά του και να προκληθεί εισροή υδάτων.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πάτρα - Ηγουμενίτσα – Ανγκόνα και την ώρα της πρόσκρουσης στη νησίδα οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ καλές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας όλα τα αυτοκίνητα βγήκαν από το πλοίο εκτός από 15 νταλίκες και τρέιλερ που ήταν ασυνόδευτα. Η επιχείρηση βρισκόταν σε εξέλιξη από το μεσημέρι.
Κλείσιμο

Αμέσως μετά τη σύγκρουση με μέριμνα του πληρώματος, κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες του πλοίου (όταν το πλήρωμα κλείσει τις υδατοστεγείς θύρες , απομονώνονται τα στεγανά διαμερίσματα και το νερό που αρχίζει και μπαίνει δεν κατακλύζει όλους τους χώρους του σκάφους) και το «Europalink» κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι της Κέρκυρας, αποβιβάζοντας τους 693 επιβάτες, οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχεία της περιοχής.

Κοντά στο πλοίο βρίσκονται δύο ρυμουλκά, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια ζητηθεί, ενώ η απάντληση των υδάτων από τη στιγμή του ατυχήματος γίνεται με αντλίες.

Το πρωί ιδιώτες δύτες καταδύθηκαν στα ύφαλα του πλοίου όπου διαπίστωσαν αρκετά μικρά ρήγματα στη δεξιά πλευρά του αλλά και δύο μεγάλα.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία αναμένεται να μεριμνήσει τις επόμενες ώρες για τη μεταφορά των επιβατών στον προορισμό τους πιθανότατα με άλλο πλοίο.

Στο «Europalink» απαγορεύθηκε ο απόπλους από το λιμεναρχείο της Κέρκυρας μέχρι την αποκατάσταση της ζημιάς και τη σχετική βεβαίωση πιστοποιητικού ασφαλείας από το νηογνώμονα του πλοίου.




Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού

«Προσέκρουσε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” ν. Κέρκυρας το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' σημαίας Ιταλίας.

Ειδικότερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, από τον Πλοίαρχο του ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, ότι κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για Πάτρα – Ηγουμενίτσα - Ανκόνα Ιταλίας, με εξακόσιους ενενήντα τρεις (693) επιβάτες, εβδομήντα (70) μέλη του πληρώματος και τριακόσια εξήντα έξι (366) οχήματα, προσέκρουσε στην νησίδα “ΠΕΡΙΣΤΕΡΕΣ” στο βόρειο στενό ν. Κέρκυρας. Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση ζημιάς στη δεξιά πλευρά του πλοίου και η εισροή υδάτων ενώ με μέριμνα του πληρώματος κλείστηκαν οι υδατοστεγείς πόρτες των διαμερισμάτων και έγιναν προσπάθειες απάντλησης αυτών.

Στη συνέχεια, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και συνοδεία πλωτού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που είχε αποπλεύσει για παροχή συνδρομής, το Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας και προσέδεσε ασφαλώς με τη βοήθεια των Ρ/Κ “ΔΙΑΣ” Ν.Π. 4447 και Ρ/Κ “ΔΟΞΑ” Ν.Π. 4678.

Οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν ασφαλώς, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός. Κατόπιν ελέγχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος έως το λιμένα Κέρκυρας, δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ ''EUROPA LINK'' σημαίας Ιταλίας μέχρι διαπίστωσης αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης