Συνελήφθη ειδικός φρουρός για εκβίαση και δωροληψία στον Πειραιά

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για εκβίαση και δωροληψία στον Πειραιά

Ειδικός φρουρός, 28 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για εκβίαση σε βάρος ιδιοκτήτη συνεργείου μοτοσικλετών στην περιοχή του Πειραιά και δωροληψία

Συνελήφθη ειδικός φρουρός για εκβίαση και δωροληψία στον Πειραιά
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 41χρονος  ιδιοκτήτης του συνεργείου κατήγγειλε πως ο ειδικός φρουρός που υπηρετεί στην Αττική διατηρούσε φιλικές σχέσεις μαζί του από το 2008. 

Ο 28χρονος ειδικός φρουρός μια μέρα του ζήτησε να του επισκευάσει δωρεάν τη μοτοσικλέτα του και ο μηχανικός αρνήθηκε. 

Τότε, ο 28χρονος ένστολος απαίτησε εκβιαστικά 3.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι ο 41χρονος τού τα χρωστούσε αφού τού πήγαινε πελάτες στο συνεργείο. 
Κλείσιμο

Ο 41χρονος αρνήθηκε και πάλι την εκβιαστική απαίτηση του 28χρονου και έτσι ο ειδικός φρουρός για να τον τρομοκρατήσει υπέβαλλε καταγγελία εναντίον του για δήθεν κλεμμένες μοτοσικλέτες, που βρίσκονταν στο κατάστημά του. 

Φυσικά η καταγγελία του ειδικού φρουρού αποδείχθηκε ψευδής μετά και την αστυνομική διερεύνηση της υπόθεσης.

Χθες, σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 41χρονος παρέδωσε στον ειδικό φρουρό το προσημειωμένο ποσό των 3.000 ευρώ, σε προκαθορισμένη συνάντηση σε περιοχή του Πειραιά. 

Μόλις ο ειδικός φρουρός παρέλαβε τα χρήματα, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που επιτηρούσαν διακριτικά τον χώρο τον συνέλαβαν. 

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγήθηκε σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης