Κερατσίνι: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα

Κερατσίνι: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα

«Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου, για να ακούσουν τι φάγανε» ήταν τα συγκλονιστικά λόγια της μητέρας του - «Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε το φασισμό και ό,τι τον γεννάει» είπε ο πατέρας του

Κερατσίνι: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα
Πλήθος κόσμου βρίσκεται στο Κερατσίνι για να τιμήσει τη μνήμη του δολοφονημένου από τον χρυσαυγίτη, Γιώργο Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, ενώ αποκαλύφθηκε και το άγαλμα στην μνήμη του στην οδό Παναγή Τσαλδάρη 60, εκεί που ο ατυχος νέος άφησε την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για γλυπτό που φιλοτέχνησε ο Στάθης Αλεξόπουλος στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, που πριν από ένα χρόνο, στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές του Ρουπακιά.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου Π.Φύσσα την ώρα της ομιλίας του
Κλείσιμο
Η πρόσοψη του μνημείου απεικονίζει τον Φύσσα να τραγουδά στη σκηνή και από κάτω γράφει: «Σε αυτό το σημείο, ξημερώματα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ομάδα φασιστών επιτέθηκε και σκότωσε τον μουσικό ΠΑΥΛΟ "Killah P" ΦΥΣΣΑ, ο οποίος αντιστάθηκε μάχιμος, όταν δέχθηκε απειλές για τις ζωές των φίλων του και τη δική του, με μόνα όπλα τις ιδέες του και τα ιδανικά του... Ο Παύλος χάθηκε από μαχαιριά στην καρδιά... όρθιος, σε δημόσια θέα...»







Στο πίσω μέρος, το μνημείο έχει ένα τετράστιχο από τη διασκευή του Φύσσα στο τραγούδι «Σιγά μην κλάψω», του Γιάννη Αγγελάκα: Αναγράφεται συγκεκριμένα: «Μια τέτοια μέρα είναι ωραία για να πεθαίνεις όμορφα και όρθιος σε δημόσια θέα. Με λένε Παύλο Φύσσα από τον Περαία».

Το «παρών» δε θα μπορούσαν να μη δίνουν και οι γονείς του άτυχου Φύσσα. Συγκλονίζει μάλιστα η μητέρα του που φώναξε: «Τραγούδα γιε μου τα δικά σου τραγούδια. Τραγούδα γιε μου για να ακούσουν τι φάγανε» και ακόμα «σ' ευχαριστώ που είσαι παιδί μου». Ο πατέρας του είπε: «Είμαστε εδώ για να σταματήσουμε το φασισμό και ό,τι τον γεννάει. Ο Παύλος αναπάυεται στα Ηλύσια Πεδία. Αθάνατος». 
Η μητέρα Φύσσα φιλά το μνημείο του αδικοχαμένου γιού της
Για σήμερα, έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 παναττικό συλλαλητήριο στον τόπο δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία μνήμης. Ελικόπτερο της ΕΛΑΣ περιπολεί από το μεσημέρι της Πέμπτης πάνω από την περιοχή που γίνεται η συγκέντρωση και θα διεξαχθεί η πορεία, στο πλαίσιο των αυξημένων μέτρων ασφαλείας. Ανάλογα συλλαλητήρια και πορείες θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, αλλά και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έξω από ελληνικές πρεσβείες.



Στις 16:00 θα ακολουθήσει καλλιτεχνική εκδήλωση και στη συνέχεια πορεία προς την Πλατεία Παγκόσμιας Ειρήνης στον Κορυδαλλό όπου οι συμμετέχοντες θα αφήσουν χιλιάδες μπαλόνια να πετάξουν στον ουρανό.

Στις 17:00, επίσης, της Παρασκευής, 19 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί μεγάλη συναυλία στο Σύνταγμα.






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης