Ανοίγει η ελληνική Huffington Post στις 20 Νοεμβρίου

Ανοίγει η ελληνική Huffington Post στις 20 Νοεμβρίου

«Για μένα προσωπικά, είναι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα», δήλωσε η Αριάννα Χάφινγκτον

Ανοίγει η ελληνική Huffington Post στις 20 Νοεμβρίου
Το αμερικανικό διαδικτυακό μέσο ενημέρωσης Huffington Post,  προγραμματίζει για φέτος το φθινόπωρο την έναρξη της ελληνικής έκδοσής του, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Huffington Post, Τζίμι Μέιμαν, δήλωσε ότι οι ενδείξεις αλλαγής πορείας της Ελλάδας, μετά την οικονομική κατάρρευσή της που πυροδότησε την κρίση στην Ευρωζώνη, καθιστούν τη χώρα το προφανές επόμενο βήμα για την επέκταση της εταιρείας. «Έχουμε ήδη ξεκινήσει στις πέντε μεγάλες αγορές στην Ευρώπη», δήλωσε και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε ότι η HuffPost μπορεί να γίνει ένα βήμα για να αρχίσουν συζητήσεις σχετικά με την ανασυγκρότηση της οικονομίας».

«Από τότε που αποφασίσαμε την παγκόσμια επέκτασή μας, ήθελα η HuffPost να έρθει στην Ελλάδα, ιδιαίτερα λόγω των δύσκολων καιρών που περνούσε η χώρα, αλλά θέλαμε να το κάνουμε με έναν τρόπο που θα είχε νόημα από επιχειρηματική πλευρά. Για μένα προσωπικά, είναι η απόλυτη επιστροφή στην πατρίδα», δήλωσε η Αριάννα Χάφινγκτον, που είναι πρόεδρος και αρχισυντάκτρια της Huffington Post Media Group και έχει γεννηθεί στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Η διαχείριση του ελληνικού διαδικτυακού τόπου θα γίνεται σε συνεργασία με την εταιρεία 24Media, μία εταιρεία ψηφιακών μέσων με έδρα την Αθήνα. Η Huffington Post, που ανήκει στην εταιρεία AOL, άρχισε να επεκτείνεται εκτός των ΗΠΑ το 2011. Η επέκταση ξεκίνησε με την καναδική HuffPost και τη βρετανική Huffpost το 2011 και συνεχίσθηκε το επόμενο έτος με κοινοπραξίες στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Το 2013, η εταιρεία δημιούργησε νέες εκδόσεις για την Ιαπωνία, τη Γερμανία και τη Βόρεια Αφρική, ενώ το 2014 επεκτάθηκε στη Βραζιλία και την Κορέα. Τα «sites» έχουν τα δικά τους επιτελεία συντακτών και οι διοικητικές λειτουργίες, όπως η προώθηση διαφημίσεων, διεξάγονται σε συνεργασία με τοπικούς συνεργάτες.

Η εταιρεία αναφέρει ότι το 49% της παγκόσμιας κίνησής της προέρχεται πλέον από τις εκδόσεις της εκτός των ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης