Πατούλης: Δεν φοβόμαστε τους Χρυσαυγίτες, ας συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Πατούλης: Δεν φοβόμαστε τους Χρυσαυγίτες, ας συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Δεν αποκλείεται από τις εκλογές καμία παράταξη, ούτε και αυτή που εκπροσωπεί το κόμμα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με όσα άφησε να εννοηθούν ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, με ανακοίνωσή του

Πατούλης: Δεν φοβόμαστε τους Χρυσαυγίτες, ας συμμετάσχουν στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
«Η Δημοκρατία δεν φοβάται τους εκπροσώπους του μίσους και του ρατσισμού» απαντά ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ) κ. Γιώργος Πατούλης στους εκπροσώπους των τεσσάρων συνδικαλιστικών παρατάξεων που ζητούν, με αφορμή τις εκλογές του ΙΣΑ στις 12 και 13 Οκτωβρίου, να αποκλειστεί η συμμετοχή συγκεκριμένης παράταξης που πρόσκειται στη Χρυσή Αυγή.
 
Με ανακοίνωσή του το ΔΣ του ΙΣΑ τονίζει ότι δεν συμμερίζεται «τις ακραίες απόψεις που εκφράζουν ορισμένες συνδικαλιστικές παρατάξεις από την πλευρά της μειοψηφίας» και παραθέτει τους λόγους για τους οποίους δεν ακολουθεί «τη λογική του αποκλεισμού παρατάξεων από τις εκλογές, σε όποιο χώρο κι αν ανήκουν».
 
«Ο πρώτος λόγος, είναι γιατί πιθανός αποκλεισμός από τις εκλογές θα στείλει λανθασμένα το μήνυμα ότι φοβόμαστε τη συγκεκριμένη παράταξη» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ο δεύτερος λόγος είναι πως εκτιμούν ότι «η νεοεμφανιζόμενη αυτή παράταξη δεν έχει καμία δυναμική και καμία απήχηση ανάμεσα στους ιατρούς συναδέλφους μας», κάτι το οποίο δηλώνει κατά το προεδρείο του ΙΣΑ και ο αριθμός των έξι υποψηφίων γιατρών της παράταξης Ιατροί του Ελληνισμού.
Κλείσιμο

Ο τρίτος λόγος είναι νομικός. «Αν τους αποκλείαμε από τις εκλογές του Ι.Σ.Α., ήταν πολύ πιθανόν να προσπαθούσαν με ενστάσεις να ακυρώσουν τις εκλογές. Πιθανή ακύρωση των εκλογών ουσιαστικά θα σήμαινε ότι ο Σύλλογος μας θα ήταν για περισσότερο από έξι μήνες χωρίς εκλεγμένη Διοίκηση. Θα ρισκάρουμε να μείνει ο Ι.Σ.Α. ακέφαλος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, σε μια τόσο κρίσιμη για τον ιατρικό κλάδο και τη Δημόσια Υγεία περίοδο, επειδή κάποιοι φοβούνται αδικαιολόγητα τους εκπροσώπους του ρατσισμού;» θέτει το ερώτημα ο πρόεδρος του ΙΣΑ.

Ως τέταρτο λόγο οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ αναφέρουν ότι «η λογική του αποκλεισμού από τις εκλογές είναι φασιστική επιλογή, και ως εκ τούτου δεν την ακολουθούμε.  Δεν θα πολεμήσουμε τους εκφραστές των άκρων με φασιστικές πρακτικές αλλά με όπλα τις δημοκρατικές μας αρχές και αντιλήψεις».

Τέλος, ο ΙΣΑ δεν επιθυμεί, όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τον αποκλεισμό παράταξης από τις εκλογές γιατί «έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση των ιατρών συναδέλφων μας. Γιατί γνωρίζουμε πως η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας διαθέτει την ωριμότητα και θα καταψηφίσει τους εκπροσώπους μιας ιδεολογίας που δεν έχει καμία σχέση με το ιατρικό λειτούργημα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης