Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι μετεγγραφές

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι μετεγγραφές

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζή είπε ότι δε δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%

Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου αρχίζουν οι μετεγγραφές
«Έως και στις 26 Σεπτεμβρίου θα γίνονται οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ και πιστεύουμε ότι τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει το σύστημα στο Υπουργείο Παιδείας, όπου θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους για τις μετεγγραφές» δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Θανάσης Κυριαζής επισημαίνοντας ότι: «Εχουμε δύο κατηγορίες. Είναι η μεγάλη μάζα, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ειδικές κατηγορίες με νόμο που ψηφίστηκε το Μάιο του 2014 και είναι και η άλλη κατηγορία με τα οικονομικά κριτήρια με νόμο που ψηφίστηκε αργότερα. Συγχρόνως θα υποβάλλεται μια αίτηση στο Υπουργείο Παιδείας και από εκεί και πέρα οι αιτήσεις αυτές θα διαβιβαστούν στα αντίστοιχα τμήματα, όπου θα γίνεται και ο έλεγχος των δικαιολογητικών για να προχωρήσουν στην μετεγγραφή των φοιτητών αυτών».

Όπως τόνισε ο κ. Κυριαζής μιλώντας στη ΝΕΡΙΤ «τα πράγματα πάνε όπως προβλέψαμε, αυτό όμως που θα ήθελα να διευκρινίσω είναι ότι επειδή ο νόμος δεν υπήρχε και είναι η πρώτη φορά που τίθεται σε ισχύ φέτος και δεν έχουμε σαφή εικόνα αριθμού, ζητήσαμε με τη διαδικασία της εγγραφής να κάνουν και μία δήλωση ενδιαφέροντος για το ποιοι προτίθενται να μετεγγραφούν και πού προτίθενται να μετεγγραφούν. Αυτό γίνεται για να έχουμε ένα κατ’ αρχήν αριθμό. Δεν λέμε ότι θα είναι και ο πραγματικός αριθμός, αλλά να έχουμε μια αρχική εκτίμηση με τη λήξη των εγγραφών, και να ξέρουμε πόσοι περίπου θα είναι οι φοιτητές που θα κάνουν μετεγγραφή, γιατί έχουμε και το πρόβλημα των κεντρικών πανεπιστήμιων που θα δεχθούν το μεγάλο αριθμό φοιτητών.

Δικαίωμα μετεγγραφών έχουν αυτοί οι οποίοι έλαβαν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο του 2014, αυτοί δικαιούνται μετεγγραφή και μόνο, ό νόμος είναι σαφής.

Δεν δικαιούνται μετεγγραφή όσοι πέρασαν με το 10%, διότι δεν έδωσαν εξετάσεις τον Ιούνιο 2014 όπως προβλέπει ο νόμος, αλλά έδωσαν εξετάσεις το 2013 και χρησιμοποίησαν το 10% με την περσινή τους βαθμολογία. Τη Δευτέρα πιστεύουμε ότι θα βγουν και οι δύο Υπουργικές Αποφάσεις που θα προβλέπουν τις περιπτώσεις αλλά και τη διαδικασία με την οποία θα γίνονται οι μετεγγραφές».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης