«Ευαγγελισμός»: Υπό διαμαρτυρίες τα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας

«Ευαγγελισμός»: Υπό διαμαρτυρίες τα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας

Βορίδης αντί Σαμαρά στην τελετή - Την έλλειψη προσωπικού καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

«Ευαγγελισμός»: Υπό διαμαρτυρίες τα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας
«Θερμή» υποδοχή στον υπουργό Υγείας, Μάκη Βορίδη, επιφύλαξαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια της νέας χειρουργικής πτέρυγας.

Κάτω από έντονη αστυνομική παρουσία, ο κ. Βορίδης εγκαινίασε το νέο κτίριο των χειρουργείων.

Όπως ήταν γνωστό από χθες, την κυβέρνηση εκπροσώπησε στα εγκαίνια ο κ. Βορίδης, καθώς, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, στον πρωθυπουργό παρουσιάστηκαν «έκτακτες υποχρεώσεις».

Από νωρίς το απόγευμα, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είχαν προχωρήσει σε συγκέντρωση στην είσοδο του «Ευαγγελισμού», διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι, ναι μεν εγκαινιάζονται χειρουργεία στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό.

Το σωματείο των εργαζομένων του «Ευαγγελισμού» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι πρόκειται μεν για εγκαταστάσεις, «που αποτελούν ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο στη χώρα», ωστόσο θεωρεί ότι η λειτουργία τους δεν έχει διασφαλιστεί.
Κλείσιμο

«Σήμερα λειτουργούν 12 αίθουσες χειρουργείων και υπάρχει σοβαρή έλλειψη μόνιμου προσωπικού, τουλάχιστον 30 θέσεις» λέει ο πρόεδρος των εργαζομένων, καρδιολόγος, κ. Ηλίας Σιώρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ελλείψεις αφορούν κυρίως νοσηλευτές, σε σημείο που για να λειτουργούν τα χειρουργεία οι εργαζόμενοι κάνουν διπλοβάρδιες, έχουν δεκάδες χρωστούμενα ρεπό ο καθένας και με δυσκολία λαμβάνονται οι κανονικές άδειες ακόμη και του 2013.

Διαβάστε περισσότερα εδώ















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης