Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Φθινοπωρινός ο καιρός σε όλη τη χώρα με διαστήματα ηλιοφάνειας  - Βελτίωση αναμένεται από το Σαββατοκύριακο

Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο
Αστατο καιρό στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά θα είναι ισχυρές, περιμένουμε αύριο Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας, κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα.

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 19 έως 26 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 21 έως 28 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν και θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Κλείσιμο
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα βόρεια κυρίως τμήματα του νομού και σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι και μετά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι στο Σαρωνικό και μέτριοι έως ισχυροί στο Νότιο Ευβοϊκό.

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα γύρω ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Πέμπτη
Την Πέμπτη ο καιρός στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, τις Σποράδες, την Κρήτη και τις Κυκλάδες θα παρουσιάσει νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τοπικές βροχές και κυρίως στα ορεινά σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και απο το απόγευμα στο αιγαίο πιθανώς τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Παρασκευή
Την Παρασκευή στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη θα παρουσιαστούν παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και βαθμιαία βελτίωση. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 6 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο
Το Σάββατο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό αιγαίο 6 πιθανόν τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

Κυριακή
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα βόρεια ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο.

Δευτέρα
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις από τις μεσημβρινές ώρες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση από τα βόρεια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης