Υπαναχωρεί για το «τεστ Παπ» ο ΕΟΠΥΥ - Η εξέταση θα αποζημιώνεται μια φορά κάθε χρόνο

Υπαναχωρεί για το «τεστ Παπ» ο ΕΟΠΥΥ - Η εξέταση θα αποζημιώνεται μια φορά κάθε χρόνο

Και νέο σύστημα επιλογής συμβεβλημένων γιατρών ανακοίνωσε ο Οργανισμός

Υπαναχωρεί για το «τεστ Παπ» ο ΕΟΠΥΥ - Η εξέταση θα αποζημιώνεται μια φορά κάθε χρόνο
Aνέκρουσε πρύμνα ο ΕΟΠΥΥ αναφορικά με το “ψαλίδι” στις διαγνωστικές εξετάσεις μετά τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τους ασφαλισμένους, όσο και από τους γιατρούς.

Έτσι, σε νέα του ανακοίνωση ο Οργανισμός διευκρινίζει πως σε ό,τι αφορά το “τεστ Παπ”, “σεβόμενος τις απόψεις των Ελλήνων γιατρών, θα αποζημιώνει τα τεστ για όλες τις γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας, μια φορά τον χρόνο”.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ “είναι ανοιχτός στον διάλογο και σε προτάσεις επιστημονικά τεκμηριωμένες προκειμένου να βελτιωθεί το πλαίσιο των κατευθυντήριων οδηγιών, που έχουν δοθεί και για τις άλλες διαγνωστικές εξετάσεις”.

Κλείσιμο
Παράλληλα στην ανακοίνωση ο ΕΟΠΥΥ επισημαίνει πως ... “καμία από τις προληπτικές διαγνωστικές εξετάσεις δεν περικόπτεται, αλλά ότι αντίθετα θα είναι διαθέσιμες και θα αποζημιώνονται για τους ασφαλισμένους”! Προς επίρρωση της δήλωσης αυτής παραθέτει και στοιχεία σύμφωνα με τα οποία παρατηρείται “έκρηξη” σε τρεις κατηγορίες διαγνωστικών εξετάσεων. Ειδικότερα από τον Αύγουστο του 2013 έως τον Ιούλιο του 2014 πραγματοποιήθηκαν 1.011.538 αξονικές τομογραφίες (κόστος 51,9 εκατ. ευρώ), 581.242 μαγνητικές τομογραφίες (κόστος 92,5 εκατ. ευρώ) και 639.699 τρίπλεξ (κόστος 25,6 εκατ. ευρώ).

Την ίδια ώρα πάντως ο Οργανισμός ενεργοποιεί ένα νέο σύστημα επιλογής συμβεβλημένων γιατρών. Εφεξής ο ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλεται με ιδιώτες γιατρούς σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες ανάγκες των ασφαλισμένων κάθε περιοχής.

Ήδη η διοίκηση του Οργανισμού έχει στα χέρια της την μελέτη καταγραφής των αναγκών σε ιατρικές επισκέψεις ανά ειδικότητα και ανά περιοχή, ώστε να γνωρίζει πόσους γιατρούς και ποιες ειδικότητες χρειάζεται να προχωρήσει σε συμβάσεις με ιδιώτες γιατρούς και σε ποιες περιοχές. Με δυο λόγια κάθε γιατρός θα μπορεί να αποζημιωθεί από τον ΕΟΠΥΥ για περισσότερες επισκέψεις, πέραν του ορίου των 200 επισκέψεων που ισχύει σήμερα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης