Ο καιρός τρελάθηκε: Κατακλυσμός στο Χαλάνδρι, καλοκαίρι στο Ελληνικό!

Ο καιρός τρελάθηκε: Κατακλυσμός στο Χαλάνδρι, καλοκαίρι στο Ελληνικό!

Την ώρα των... βιβλικών καταστροφών στα βόρεια προάστια, όσοι βρίσκονταν στο κέντρο της Αθήνας ή στα νότια προάστια της Αττικής, δεν κατάλαβαν σχεδόν τίποτα αφού ο καιρός ήταν... ηλιόλουστος

Ο καιρός τρελάθηκε: Κατακλυσμός στο Χαλάνδρι, καλοκαίρι στο Ελληνικό!
Ισχυρή ήταν η βροχόπτωση που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, στα ανατολικά και βόρεια της Αττικής, βρίσκοντας τους περισσότερους απροετοίμαστους να αντιμετωπίσουν το καιρικό φαινόμενο.

Λίγο μετά τις 14.00 πολύ δυνατή ήταν η βροχή που ξέσπασε στα βόρεια προάστια, με τις περιοχές του Χαλανδρίου, του Αμαρουσίου, του Νέου Ηρακλείου και της Νέας Ιωνίας να βρίσκονται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας όσον αφορά στην Αττική, ενώ στη βόρεια Ελλάδα εξίσου έντονα ήταν τα φαινόμενα στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής. Έντονα ήταν τα φαινόμενα και στη Θεσσαλία, την Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθεί το «χάος» που δημιουργήθηκε στα βόρεια της πρωτεύουσας.
 
Τη βροχή «συνόδευσαν» ισχυροί άνεμοι, δημιουργώντας επιπλέον προβλήματα, για περίπου μισή ώρα, όσο διήρκεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κεντρικοί δρόμοι και λεωφόροι στα βόρεια προάστια μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ αρκετοί ιδιοκτήτες είχαν βγει στις εισόδους των καταστημάτων τους, «παλεύοντας» με τα νερά, ώστε να μην πλημμυρίσουν οι ιδιοκτησίες τους.

Κλείσιμο
Να σημειωθεί πως στο έργο συνέδραμε η Πυροσβεστική Υπηρεία, το τηλεφωνικό κέντρο της οποίας δέχθηκε 25 κλήσεις για άντληση υδάτων σε περιοχές όπως το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Νέο Ηράκλειο και η Νέα Ιωνία, ενώ λόγω συσσώρευσης υδάτων η Τροχαία έχει διακόψει προσωρινά την κυκλοφορία στην υπόγεια διάβαση στη Σπύρου Λούη.

Αξίζει να σημειωθεί το εξής παράδοξο: Την ώρα των... βιβλικών καταστροφών στα βόρεια προάστια, όσοι βρίσκονταν στο κέντρο ή στα νότια προάστια της Αττικής, δεν κατάλαβαν σχεδόν τίποτα αφού ο καιρός ήταν... ηλιόλουστος. Το... παράδοξο έγινε αισθητό σε όλους όσοι εκείνοι την ώρα παρακολουθούσαν ειδήσεις, αφού μπορεί από το παράθυρό τους να έβλεπαν τη βροχή, ωστόσο στην τηλεόραση έβλεπαν την παρουσιάστρια να κάνει δηλώσεις έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, κάτω από έναν ηλιόλουστο ουρανό!


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης