Σε Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο εξελίσσεται το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σε Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο εξελίσσεται το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Ποιοι είναι οι στόχοι του ιδρύματος σύμφωνα με τον νέο πρύτανή του

Σε Διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο εξελίσσεται το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εξελίσσεται σε ένα διεθνές Περιφερειακό Πανεπιστήμιο υψηλών προδιαγραφών, στο οποίο λειτουργεί και Ιατρική σχολή. Σύμφωνα με τη γλώσσα της αριθμητικής στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτούν χιλιάδες φοιτητές από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες Ελληνες φοιτητές. Με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Κύπρου είναι επίσημα εγγεγραμμένο στα μητρώα Πανεπιστημίων του Υπουργείου Παιδείας και παρέχει πλήρως αναγνωρισμένα προγράμματα σπουδών, πτυχιακού (Bachelor Degree), μεταπτυχιακού (Master Degree) και διδακτορικού (Ph. D) επιπέδου.

«Το Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο είναι μέλος του Μεγαλύτερου Διεθνούς Πανεπιστημιακού Οργανισμού Laureate International Universities που έχει έδρα τη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ των Η.Π.Α. και λειτουργεί με 66 Πανεπιστήμια σε 28 χώρες του κόσμου, διαμορφώνοντας μια άλλη διάσταση στην κινητικότητα των φοιτητών μέσω διαφόρων προγραμμάτων ανταλλαγής» είπε σε χθεσινή ημερίδα ο πρύτανης Κώστας Γουλιάμος, ο οποίος προέρχεται από το Πάντειο και έχει διατελέσει καθηγητής σε Πανεπιστήμια του Καναδά. Ο πρύτανης στην πρώτη ημέρα - χθες - ανάληψης των καθηκόντων του εστίασε, επίσης, στη συνεργασία με ελληνικά Πανεπιστήμια, όπως το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθήνας, της Πελοποννήσου, της Πάτρας ενώ η τελευταία συνεργασία είναι με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης , προκειμένου να υπάρχουν ανταλλαγές φοιτητών αλλά και επισκέπτες καθηγητές.

Το Πανεπιστήμιο έχει 30 προπτυχιακά προγράμματα , 7 διδακτορικά και 8 μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου μάστερ επισημαίνει ο κ. Γουλιάμος , τονίζοντας οτι είναι το παλαιότερο Ιδρυμα στην Κύπρο. σημαντικό κομμάτι εκτός από την εκπαίδευση δίνουν στη σύνδεση της γνώσης με την αγορά εργασίας . Οι Ελληνες φοιτητές είναι μία ολόκληρη κοινότητα στο Πανεπιστήμιο μας λέει ο αντιπρύτανης, επισημαίνοντας οτι υπάρχουν φοιτητές από τη Βόρειο Ευρώπη έως και την Κίνα και από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια έως και την Ασία καθώς η Κύπρος αποτελεί πύλη προς την Ευρώπη.

Κλείσιμο
«Η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου φιλοδοξεί να αποτελέσει διεθνές περιφερειακό κέντρο σπουδών στην Ιατρική, με εγνωσμένου κύρους ακαδημαϊκό/διδακτικό προσωπικό, με τις πιο έγκυρες προδιαγραφές στο πρόγραμμα σπουδών με γλώσσα διδασκαλίας την Αγγλική, με σύγχρονη υποδομή και εργαστήρια, και με αποτελεσματική κλινική άσκηση των φοιτητών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.» επισημαίνει ο κ. Γουλιάμος και αναφέρεται στο προφίλ του Πανεπιστημίου:

To Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται στα 40 Πανεπιστήμια σ’ ολόκληρη την Ευρώπη που κατέχουν το ECTS Label. Είναι δομημένο με βάση τα Ευρωπαϊκά και Αμερικανικά πρότυπα, ενώ αποτελεί κορυφαία επιλογή για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο, ενώ μπορεί να δεχθεί 7.000 φοιτητές σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, άρτια εξοπλισμένα σπουδαστήρια, εργαστήρια, αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, φοιτητικές εστίες και χώρους ψυχαγωγίας.

Το Τμήμα Νομικής είναι αναγνωρισμένο με απόφαση του ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο και αντίστοιχο των Νομικών Σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων και τα πτυχία του έχουν πλήρη ακαδημαϊκά και επαγγελματικά Δικαιώματα, με εκείνα των πτυχίων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Γι’ αυτό με την πράξη της ισοτιμίας και αντιστοιχίας του ΔΟΑΤΑΠ, οι πτυχιούχοι εγγράφονται άμεσα, χωρίς εξετάσεις, στο μητρώο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας, αλλά και των Δικηγορικών Συλλόγων των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης