Καμερουνέζος απέσπασε 200.000 ευρώ με τη «νιγηριανή απάτη»

Καμερουνέζος απέσπασε 200.000 ευρώ με τη «νιγηριανή απάτη»

Παρουσιαζόταν ως πάμπλουτος επιχειρηματίας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων και μετά τους έπειθε πως μπορεί να «φτιάξει» χαρτονομίσματα με ειδική σκόνη!

Καμερουνέζος απέσπασε 200.000 ευρώ με τη «νιγηριανή απάτη»
Παρουσιαζόταν ως πάμπλουτος επιχειρηματίας για να κερδίσει την εμπιστοσύνη των θυμάτων του και στη συνέχεια έκλεβε όσα χρήματα μπορούσε. Ο 44χρονος Καμερουνέζος δρούσε στη Γλυφάδα και κανείς δεν θα μπορούσε να τον υποψιαστεί, μέχρι που προφασιζόταν «μαγικά» για να «δημιουργήσει» χρήματα, με την γνωστή πλέον στις ελληνικές αρχές «νιγηριανή απάτη».



Κλείσιμο
Οι δύο Ελληνίδες αδερφές που τον κατήγγειλαν τελικά στην αστυνομία, δήλωσαν πως ο 44χρονος αλλοδαπός τον περασμένο Μάιο τις είχε προσεγγίσει, παρουσιαζόμενος ως  πλούσιος επιχειρηματίας για να νοικιάσει το διαμέρισμά τους. Όπως είπαν, εμφανίστηκε με πολυτελή αυτοκίνητα και δαπανούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη τους έτσι, που, προφασιζόμενος το μπλοκάρισμα των τραπεζικών του λογαριασμών στο Καμερούν κατάφερε να «δανειστεί» από αυτές  περισσότερο από 150.000 ευρώ.



Το... παραμύθι «έσκασε» στα μέσα Αυγούστου, όταν ο Καμερουνέζος «επιχειρηματίας» ενημέρωσε τις δύο αδελφές ότι έχει τη δυνατότητα να μετατρέψει απλό χαρτί σε κανονικά χαρτονομίσματα, χρησιμοποιώντας ειδική σκόνη και υγρά! Προκειμένου δε να εξοφλήσει την οφειλή του προς αυτές, ζήτησε το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ και «υποσχέθηκε» τον διπλασιασμό ή τριπλασιασμό του ποσού.  

Τα «μάγια» υποψίασαν τις δύο γυναίκες, οι οποίες και τον κατήγγειλαν και κατά τη στιγμή που παραλάμβανε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, συνελήφθη. Ο κατηγορούμενος προηγουμένως, επέδειξε στις αδελφές χαρτιά λευκού χρώματος, σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων, τα οποία με τη χρήση λέιζερ έμοιαζαν με πραγματικά χαρτονομίσματα. 

Μετά από αστυνομική έρευνα, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-462 χαρτιά λευκού χρώματος σε διαστάσεις χαρτονομισμάτων των 500 ευρώ. 
-330 εμφανώς πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ.
Μία (1) συσκευή λέιζερ.
Μία (1) λεκάνη με υγρό και σκόνη ταλκ που χρησιμοποιείτο για τον αποχρωματισμό των χαρτιών. 
Τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα.
Δύο (2) κάρτες επ’ ονόματι του.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 44χρονος συλληφθείς είχε εξαπατήσει, με την ίδια μέθοδο, άλλα δύο άτομα, ενώ η συνολική ζημιά σε βάρος των παθόντων υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ!

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης