Ορκίστηκε δήμαρχος Μυκόνου ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Ορκίστηκε δήμαρχος Μυκόνου ο Κωνσταντίνος Κουκάς

Πρωτοτύπησε με την τελετή να λαμβάνει χώρα στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου 

Ορκίστηκε δήμαρχος Μυκόνου ο Κωνσταντίνος Κουκάς
Λίγο μετά τις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Μυκόνου, Κωνσταντίνου Κουκά και από την Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα.

Η ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής δεν έγινε όπως συνηθίζεται στην αίθουσα του δημαρχείου αλλά για πρώτη φορά έδωσαν τον πολιτικό όρκο στον προαύλιο χώρο του Δημαρχείου απέναντι από το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Κλείσιμο


Παρά τον δυνατό αέρα που φυσούσε στο νησί, η τελετή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και σε εύθυμο κλίμα, αφού από νωρίς ακούγονταν τραγούδια, από τα ηχεία που είχαν στηθεί γύρω από το Δημαρχείο.

Παρόντες στην τελετή ορκωμοσίας ήταν: ο Μητροπολίτης Μεξικού, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου και Μυκόνου Δωρόθεος β’, ο πρώην δήμαρχος Αθανάσιος Κουσαθανάς Μέγας και η απερχόμενη δήμαρχος Ειρήνη Γρυπάρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, οι Αντιπεριφερειακοί Σύμβουλοι Νοτίου Αιγαίου κ.α 



«Σήμερα όπως όλοι βλέπετε φυσάει άνεμος αλλαγής στο «Νησί των Ανέμων». Η ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, σηματοδοτεί την έναρξη της νέας προσπάθειας, συμβολίζει μία πραγματικά νέα αρχή. Για μένα προσωπικά αυτή η νέα αρχή, σημαίνει πολύ δουλειά, πολύ προσπάθεια και μεγάλη ευθύνη», είπε στον χαιρετισμό του ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μυκόνου.



Ακόμη έδωσε σαφές μήνυμα: «Εγώ θα είμαι δήμαρχος όλου του νησιού, όχι μόνο του συνδυασμού, όχι μόνο της παρέας μου. Θα εκπροσωπώ τον κάθε Μυκονιάτη και την κάθε Μυκονιάτισσα και όχι μόνο τους ψηφοφόρους μου».



Στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον τουρισμό του νησιού και τόνισε: «Η Μύκονος και αυτή την καλοκαιρινή περίοδο πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις, απέναντι σε ένα από τα πλέον μεγάλα -και το κυριότερο από τα πλέον απαιτητικά- τουριστικά κοινά. Η φετινή επιτυχία μας βάζει τον πήχη ακόμη πιο ψηλά. Η Μύκονος αποτελεί την βιτρίνα της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσει η επίσημη πολιτεία».



Τέλος δήλωσε: «Θα παραμείνω ο Κωνσταντής που ξέρατε και θα δουλέψω με όλη μου την ψυχή και την καρδιά για να πάει το νησί που γεννήθηκα και μεγάλωσα ακόμα πιο ψηλά».

Η μητέρα του δημάρχου, καθόλη τη διάρκεια της τελετής φανερά συγκινημένη δεχόταν από του κατοίκους του νησιού ευχές.

Κοντά στο νέο δήμαρχο Μυκόνου βρέθηκε και ο τραγουδιστής Διονύσης Σχοινάς, ο οποίος εμφανίζεται σε νυχτερινό μαγαζί του νησιού, και του έδωσε επίσης τις ευχές του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης