Τον Σεπτέμβριο στη Λευκωσία ο νέος ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό

Τον Σεπτέμβριο στη Λευκωσία ο νέος ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό

Ο νέος ειδικός σύμβουλος του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έϊντε θα πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Κύπρο από τις 5 ως τις 8 Σεπτεμβρίου

Τον Σεπτέμβριο στη Λευκωσία ο νέος ειδικός σύμβουλος για το Κυπριακό
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κύριος Έϊντε θα έχει τις πρώτες χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου και τους δύο διαπραγματευτές . 

Προηγουμένως, από τις 2 ως τις 4 Σεπτεμβρίου, ο κύριος Έϊντε θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, όπου θα έχει διαβουλεύσεις με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και άλλους ανώτερους αξιωματούχους του διεθνούς οργανισμού. 

Σε σχετική ανακοίνωση προστίθεται ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ζητήσει μικρή αναβολή της συνάντησης Αναστασιάδη- Έρογλου που ήταν προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη. 

Κλείσιμο
Η Λευκωσία αναμένει να δει συγκεκριμένες ενέργειες του Ερντογάν

Οι τοποθετήσεις του Τούρκου προέδρου , Ταγίπ Ερντογάν, κατά την επίσκεψη του τη Δευτέρα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, θα είναι καθοριστικές για την πορεία των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό.

Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, δήλωσε ότι «η ΄Άγκυρα μπορεί να στείλει τα σωστά μηνύματα κατά την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στα κατεχόμενα, αν θέλει πραγματικά να εμπλακεί στις διαδικασίες επίλυσης του Κυπριακού». 

Μιλώντας στο ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο κύριος Χριστοδουλίδης, είπε ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος τον ενημέρωσε για την επίδοση επιστολής του Κυπρίου προέδρου στον Ταγίπ Ερντογάν. 

Αναμένουμε, είπε, είναι να δούμε πώς θα εκδηλωθεί η εμπλοκή της Τουρκίας στον διάλογο για λύση του Κυπριακού.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι εξελίξεις στο Κυπριακό, θέματα που αφορούν την οικονομία και το χαρτοφυλάκιο του νέου Κύπριου Επιτρόπου, θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, στο περιθώριο της Έκτακτης Συνόδου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης