ΑΠΘ: Ένταση στην τελετή παράδοσης- παραλαβής των πρυτανικών αρχών

ΑΠΘ: Ένταση στην τελετή παράδοσης- παραλαβής των πρυτανικών αρχών

Εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων ζήτησαν και πήραν το λόγο για να εκφράσουν τα αιτήματα τους στην νέα διοίκηση

ΑΠΘ: Ένταση στην τελετή παράδοσης- παραλαβής των πρυτανικών αρχών
Με συνθήματα και μικροεντάσεις ολοκληρώθηκε η τελετή παράδοσης- παραλαβής των πρυτανικών αρχών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όλα ξεκίνησαν όταν εκπρόσωποι φοιτητικών συλλόγων ζήτησαν και πήραν το λόγο για να εκφράσουν τα αιτήματα τους στην νέα διοίκηση του ΑΠΘ. Οι φοιτητές στην συνέχεια άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκομένων. Οι φοιτητές συνέχισαν να φωνάζουν συνθήματα και να εκφράζουν τα αιτήματα τους χωρίς ωστόσο να ξεφύγει η κατάσταση.

Η διαδικασία ξεκίνησε με την παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων της τετραετίας 2010 – 2014 και στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παράδοση της διοίκησης του ΑΠΘ στις νέες Πρυτανικές Αρχές του ιδρύματος.

Κλείσιμο
«Η τετραετία 2010-2014 ήταν ίσως η πιο δύσκολη που πέρασε η σύγχρονη Ελλάδα και αυτό βέβαια είχε αντίκτυπο στον δημόσιο τομέα και ιδιαίτερα στο χώρο της παιδείας. Έτσι λοιπόν διοικήσαμε το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας σε μια εποχή δύσκολη με πάρα πολλά εμπόδια«, δήλωσε ο απερχόμενος πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος και πρόσθεσε «το γεγονός ότι το ΑΠΘ στάθηκε όρθιο, το γεγονός ότι παραδίδουμε αυτό που παραλάβαμε δηλαδή ένα δημόσιο αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο νομίζω ότι είναι η μεγαλύτερη επιτυχία».



Παράλληλα ο κ. Μυλόπουλος ευχήθηκε να τύχουν στην επόμενη διοίκηση λιγότερες δυσκολίες, λιγότερα προβλήματα από ότι στην δική του, προκειμένου να παραδώσει και εκείνη στους επόμενους ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με κοινωνικό χαράκτηρα.



 Από την πλευρά του ο νέος πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Περικλής Μήτκας καθηγητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών δήλωσε πως ξεκινάει την νέα του θητεία ως πρύτανης με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν και θα βελτιώνονται για το πανεπιστήμιο.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι συνάδελφοι, οι φοιτητές, το προσωπικό  θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα εξακολουθούμε να προσφέρουμε την εκπαίδευση στους νέους της Ελλάδας, θα συνεχίσουμε να παράγουμε το ερευνητικό έργο που παράγει το ΑΠΘ, και θα εξακολουθήσουμε να έχουμε ένα πανεπιστήμιο αντάξιο των προσδοκιών της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο κ. Μήτκας.



Πηγή thestival.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης