Δίστομο: Αδειούχος που δεν επέστρεψε ο ένας εκ των τριών ληστών

Δίστομο: Αδειούχος που δεν επέστρεψε ο ένας εκ των τριών ληστών

Αυτοί είναι οι ληστές της τράπεζας - Ιδιαίτερα επικίνδυνοι χαρακτηρίζονται από την Αστυνομία

Δίστομο: Αδειούχος που δεν επέστρεψε ο ένας εκ των τριών ληστών
Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Πέμπτη κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες των ληστών του Διστόμου. Εκτός από τον φερόμενο ως υπαρχηγό του Νίκου Μαζιώτη Γιώργο Πετρακάκο και έναν παλιό ληστή τραπεζών, τον Σπύρο Χριστουδούλου που σύμφωνα με πληροφορίες αποτύπωμά του είχε ταυτοποιηθεί και σε προηγούμενη ληστεία το νέο πρόσωπο είναι ενας πρώην συνεργάτης του Βασίλη Παλαιοκώστα, ο Σπύρος Δραβίλας, ο οποίος τον βοήθησε το 2006 να κάνει την πρώτη απόπειρα με το ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 33χρονος, γνωστός με το ψευδώνυμο «καρφάκιας» συλλαμβάνεται το Μάρτιο του 2009  και καταδικάζεται σε φυλάκιση 17 ετών. Στις αρχές του 2013 ο Δράβιλας πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να πάρει άδεια, η οποία δεν του δίνεται, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει απεργία πείνας. 

Μάλιστα, ξεσπά ένα «κύμα» συμπαράστασης από αντιεξουσιαστικές και αναρχικές ομάδες για τον απεργό πείνας και έτσι τελικά τον Ιούλιο παίρνει την πρώτη του άδεια. Όμως, δεν επέστρεψε ποτέ, με αποτέλεσμα σήμερα να είναι ένας από τους τρεις ληστές του Διστόμου. 

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ οι τρεις ληστές του Διστόμου είναι: 
Κλείσιμο

ΠΕΤΡΑΚΑΚΟΣ Γεώργιος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 08.05.1979. 



ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Σπυρίδωνας του Αθανασίου και της Βενετίας, γεν. 14.03.1970 



ΔΡΑΒΙΛΑΣ Σπυρίδωνας του Χαραλάμπους και της Κονδύλως, γεν. 21.07.1981.



Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης, την οποία διεξάγει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, προέκυψε η συμμετοχή των παραπάνω ατόμων σε ληστεία υποκαταστήματος τράπεζας, πριν από μία εβδομάδα περίπου, στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης