Στην Ιθάκη για ψάρι ο Εμίρης του Κατάρ

Στην Ιθάκη για ψάρι ο Εμίρης του Κατάρ

Το εντυπωσιακό KATARA έφθασε στο λιμάνι του νησιού, ενώ το ελικόπτερό του χτένιζε την περιοχή - Για ψάρι με τους... κοινούς θνητούς ο Εμίρης - Λίγο αργότερα έφτασε και το εξίσου εντυπωσιακό AL MIRQAB που ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό της χώρας

Στην Ιθάκη για ψάρι ο Εμίρης του Κατάρ
Έναν απρόσμενο επισκέπτη είδαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι κάτοικοι της Ιθάκης να φτάνει στο νησί τους. Το εντυπωσιακό mega yacht του Εμίρη του Κατάρ «KATARA», μπήκε στο γραφικό λιμάνι, ενώ ταυτόχρονα οι συνεργάτες του έψαχναν την παραλία ώστε να διαλέξουν εστιατόριο και να απολαύσουν το ψάρι τους.

Νωρίτερα, το ελικόπτερο του σκάφους είχε ελέγξει την περιοχή από ψηλά, προφανώς για λόγους ασφαλείας.

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι, ο ίδιος ο Εμίρης, ο 62χρονος Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, μαζί με δεκάδες άτομα που τον συνόδευαν κατέβηκε με το σκάφος στο... «εκλεκτό» εστιατόριο για να απολαύσει το ψάρι του, παρέα με τους δεκάδες άλλους επισκέπτες του νησιού.

Κλείσιμο






Η παρέα του είναι μόλις 8 άτομα, ενώ ζήτησαν ένα ακόμα τραπέζι για το πλήρωμα. Ζήτησαν να φάνε απ' όλα και όχι μόνο ψάρι, άνετοι, χαιρέτισαν όσους τους πλησίασαν, μεταξύ αυτών και τις αρχές του τόπου.



Αν και στην Ιθάκη φτάνουν κατά καιρούς μεγιστάνες με τα.. θηριώδη γιοτ τους, λίγες είναι οι φορές που μπαίνουν στο λιμάνι και δεν αράζουν κάπου πιο απόμερα, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα. Ο Εμίρης του Κατάρ, «γνωστός» άλλωστε στην περιοχή καθώς πρόσφατα αγόρασε και το μικρό νησί Οξιά, που βρίσκεται κοντά στην Ιθάκη, τους εξέπληξε όλους με το πόσο προσιτούς ήταν.





Τον Μάρτιο του 2013 ο Εμίρης του Κατάρ ολοκλήρωσε την αγοραπωλησία της Οξιάς, ενός ακατοίκητου μικρού νησιού από το σύμπλεγμα των Εχινάδων Νήσων στο Ιόνιο. Λέγεται πως το ποσό με το οποίο συμφώνησε ήταν τελικά τα 4,3 εκατομμύρια ευρώ.

Από τότε συχνά ακούγονται διάφορα για τα σχέδια που έχει για το νησί αυτό, αλλά και τα ακόμα πέντε συνολικά μικρά νησάκια της περιοχής που έχει στην ιδιοκτησία του. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως πρόθεσή του είναι να κάνει την μικρή και άγονη Οξιά ένα art-island, ένα νησί - εκθεσιακό χώρο τέχνης δηλαδή, με μουσεία και γκαλερί, στα πρότυπα του αντίστοιχου νησιού Naoshima, στην Ιαπωνία.







Ντυμένος απλά και καλοκαιρινά, με βερμούδες, ο ίδιος και η συνοδεία του, απόλαυσε το φαγητό και επέστρεψε στo σκάφος. Το μενού πάντως είχε διάφορα ψαρικά, ενώ μετά το γεύμα του ο Εμίρης πήγε ο ίδιος στην κουζίνα του μαγαζιού και ευχαρίστησε το προσωπικό και τον ιδιοκτήτη για το πεντανόστιμο φαγητό.

Αν και δεν επέτρεψε να τον τραβήξουν φωτογραφίες και η προσωπική του φρουρά ήταν συνεχώς μαζί του, ο Καταριανός ήταν ευγενέστατος και πολύ προσιτός με όσους τον πλησίασαν.

Λίγο μετά την άφιξη του μήκους 124 μέτρων «KATARA», στην Ιθάκη έφτασε και το εξίσου εντυπωσιακό και ελαφρώς μεγαλύτερο yacht «AL MIRQAB», που έχει μήκος 133 μέτρα και το οποίο ανήκει στον μέχρι πέρυσι πρωθυπουργό του Κατάρ, τον Χαμάντ μον Γιασσίμ πιν Τζαμπέρ Μωχάμεντ αλ Θανί, που είναι και μικρότερος αδερφός του Εμίρη. Αν και μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η συνάντηση, οι επιβάτες του δεύτερου σκάφους προτίμησαν ένα πιο ήσυχο κόλπο του νησιού για να αγκυροβολήσουν και δεν ακολούθησαν τον Εμίρη στο γεύμα. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης