Στην Ύδρα πίνουν νερό από μονάδα αφαλάτωσης

Στην Ύδρα πίνουν νερό από μονάδα αφαλάτωσης

Λειτουργεί από τις 8 Αυγούστου και εγκαινιάστηκε προχθές - Μπορεί να παράξει μέχρι 1600 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού την ημέρα - Ετήσιο οικονομικό όφελος 500.000 ευρώ προσδοκά ο δήμος Ύδρας

Στην Ύδρα πίνουν νερό από μονάδα αφαλάτωσης
Ενα μεγάλο έργο για την Υδρα, που σχεδιάστηκε, αδειοδοτήθηκε και υλοποιήθηκε μόλις  σε δύο χρόνια από τον Δήμο Υδρας, εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα. Πρόκειται για τη Μονάδα Αφαλάτωσης Υδρας, της οποίας τα επίσημα εγκαίνια έγιναν από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη και τον δήμαρχο του νησιού Αγγελο Κοτρώνη. Η μονάδα αφαλάτωσης έχει τεθεί σε πλήρη λειτουργία από την Παρασκευή 8 Αυγούστου, είναι δυναμικότητας 1.600 κυβικών μέτρων πόσιμου νερού την ημέρα και καλύπτει πλήρως τις ανάγκες του νησιού.

Οι χημικές και μικροβιολογικές εργαστηριακές έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία του οικισμού έδειξαν ότι το παραγόμενο αφαλατωμένο νερό καλύπτει πλήρως τις προδιαγραφές της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το πόσιμο νερό.

Ακόμη, η λειτουργία της μονάδας σημαίνει και μείωση του κόστους προμήθειας του νερού από τον Δήμο Υδρας της τάξεως του 60%, δεδομένου ότι το νερό της αφαλάτωσης στοιχίζει 1,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ), ενώ μέχρι σήμερα η προμήθεια και η μεταφορά του νερού με υδροφόρα πλοία κόστιζε 3,19 ευρώ/κυβικό μέτρο (με ΦΠΑ). Αυτό σημαίνει ετήσιο όφελος για τον δήμο που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης