Πύργος: Πότιζαν την χασισοφυτεία από δεξαμενή νερού για την κατάσβεση πυρκαγιών

Πύργος: Πότιζαν την χασισοφυτεία από δεξαμενή νερού για την κατάσβεση πυρκαγιών

Καλλιεργούσαν 38 δενδρύλλια ύψους από ένα ως 1,20 μέτρο και είχαν φυτέψει άλλα 79 σε κυψελίδες φυτωρίου

Πύργος: Πότιζαν την χασισοφυτεία από δεξαμενή νερού για την κατάσβεση πυρκαγιών
Όλα έτοιμα τα είχαν βρει οι δυο Έλληνες χασισοκαλλιεργητές που είχαν φυτέψει μια μεγάλη φυτεία μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο θερμοκήπιο στην περιοχή Ροφιά Πύργου και την πότιζαν... δωρεάν χρησιμοποιώντας νερό που μετέφεραν με πλαστικά δοχεία από μια δεξαμενή χωρητικότητας ενός τόνου που προοριζόταν για την κατάσβεση δασικών πυρκαγιών!

Οι δράστες ηλικίας 48 και 40 χρόνων μαζί με έναν 28χρονο Πακιστανό που βρισκόταν παράνομα στη χώρα, καλλιεργούσαν 38 δενδρύλλια ύψους από ένα ως 1,20 μέτρο και είχαν φυτέψει άλλα 79 σε κυψελίδες φυτωρίου. Στο σπίτι του πρώτου και το εξοχικό του δεύτερου οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου βρήκαν δέκα γραμμάρια αποξηραμένης κάνναβης και μία ζυγαριά με υπολείμματα χασίς, ενώ στην κατοχή του 28χρονου αλλοδαπού κατέσχεσαν μια συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα κάνναβης βάρους 28 γραμμάριων. Και οι τρεις οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας που τους άσκησε δίωξη για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

*** Μια χασισοφυτεία από 21 δενδρύλλια στο στάδιο της ανάπτυξης και ύψους ως 1,50 μέτρο, εντόπισαν οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών κατά την διάρκεια της εξερεύνησης σε μια αγροτική τοποθεσία στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ηρακλείου. Τα χασισόδεντρα ξεριζώθηκαν και κατασχέθηκαν και η προανάκριση για τον εντοπισμό των καλλιεργητών βρίσκεται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης