Θεσσαλονίκη: Δραπέτης παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Θεσσαλονίκη: Δραπέτης παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο και εξαπατούσε ηλικιωμένους

Είχε πάρει άδεια το 2006 από τις φυλακές αλλά δεν επέστρεψε ποτέ - Τουλάχιστον 22 τα «θύματα» του 44χρονου από τα οποία είχε καταφέρει να αποσπάσει πάνω από 67.000 ευρώ

Θεσσαλονίκη: Δραπέτης παρίστανε τον τραπεζικό υπάλληλο και εξαπατούσε ηλικιωμένους
Τουλάχιστον 22 ηλικιωμένους, από τους οποίους κατάφερε να αποσπάσει συνολικά πάνω από 67.000 ευρώ, είχε εξαπατήσει ένας 44χρονος ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.

Όπως διαπιστώθηκε μάλιστα, σε βάρος εκκρεμούσαν τρία εντάλματα σύλληψης και 25 καταδικαστικές αποφάσεις με συνολική ποινή φυλάκισης 37 χρόνια.

Ο συλληφθείς ήταν έγκλειστος το 2006 σε φυλακές, από όπου έλαβε πενθήμερη άδεια χωρίς να επιστρέψει και έκτοτε αναζητείτο από τις αρχές.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 44χρονος προσέγγιζε ηλικιωμένα άτομα στις εισόδους των σπιτιών τους σε διάφορες περιοχές της Θεσσαλονίκης, συστηνόταν ως οικογενειακό τους πρόσωπο και προσποιούμενος τον τραπεζικό υπάλληλο, κέρδιζε την εμπιστοσύνη τους και τα έπειθε να μπει μαζί τους στην οικία τους.

Στη συνέχεια, προφασιζόμενος ότι κυκλοφορούν στην αγορά πλαστά χαρτονομίσματα, τους ζητούσε να του επιδείξουν τα χρήματα που κατείχαν προκειμένου να διαπιστώσει εάν είναι πλαστά. Αφού του παρέδιδαν τα χαρτονομίσματα για δήθεν «έλεγχο γνησιότητας», είτε αποσπούσε την προσοχή των ηλικιωμένων και άρπαζε τα χρήματα είτε χρησιμοποιούσε σωματική βία προκειμένου να τα αφαιρέσει.
Κλείσιμο

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης