Τέλειο το ξενοδοχείο, λέει ο δήμαρχος Ρόδου

Τέλειο το ξενοδοχείο, λέει ο δήμαρχος Ρόδου

Δεν υπάρχει ούτε επιδημία, ούτε... πανούκλα στο νησί, αναφέρει ο πρόεδρος του δημοτικού οργανισμού τουρισμού

Τέλειο το ξενοδοχείο, λέει ο δήμαρχος Ρόδου
Με το «ψεγάδι» που δημιούργησε στην εικόνα της Ρόδου το περιστατικό της δηλητηρίασης Γάλλων και Ρώσων τουριστών, θα ασχοληθούν τα μέλη της διοίκησης του δημοτικού οργανισμού τουρισμού, στη γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τετάρτη, 27 Αυγούστου, στα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου.

Αυτό ανακοίνωσε, σε συνέντευξή τύπου την Παρασκευή, ο δήμαρχος και πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Στάθης Κουσουρνάς, καθώς το γεγονός έγινε η αιτία να δυσφημιστεί η Ρόδος στο εξωτερικό.

Στη γενική συνέλευση θα γίνει διοικητικός και οικονομικός απολογισμός του ΠΡΟΤΟΥΡ και θα σκιαγραφηθούν οι νέες δράσεις προβολής την περίοδο 2014-2015.

Σε ερώτηση σχετικά με το θέμα της μαζικής- όπως παρουσιάστηκε από τα γαλλικά ΜΜΕ- δηλητηρίασης τουριστών, που διέμεναν σε ξενοδοχείο στη Νότια Ρόδο, ο κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε:

«Είμαι ενήμερος για το συγκεκριμένο περιστατικό, που πήρε μεγάλες διαστάσεις στα γαλλικά ΜΜΕ και έγινε αιτία να δυσφημιστεί η Ρόδος. Θέλω να δηλώσω πως οι κατηγορίες είχαν ως στόχο μια ξενοδοχειακή μονάδα η οποία λειτουργεί εξαιρετικά. Μετρά 37 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στη Ρόδο. Διαθέτει συστήματα ISO και HACCP, και ελέγχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα (εβδομαδιαίως) από πιστοποιημένα εργαστήρια για την ποιότητα του νερού όσο και για την επεξεργασία των τροφίμων. Αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει υστέρηση στην παροχή υπηρεσιών από το κατάλυμα».
Κλείσιμο

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση, που εκδόθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, για το περιστατικό:

«Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ το περιστατικό οφείλεται σε ιό γαστρεντερίτιδας ήπιας μορφής, που μεταδίδεται από άτομο σε άτομο. Τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων θα ανακοινωθούν άμεσα. Περιμένουμε και τα πορίσματα των ελέγχων της Διεύθυνσης Υγιεινής Δωδεκανήσου και των υπηρεσιών του ΕΟΤ. Το θέμα πήρε μεγάλη έκταση, ενώ δεν έπρεπε. Στις τρεις ιατρικές μονάδες που διαθέτει η Ρόδος εμφανίστηκαν μόνο δύο Γάλλοι τουρίστες που εξετάστηκαν και έφυγαν αμέσως. Επομένως, μιλάμε για ένα μεμονωμένο γεγονός. Δεν μπορεί αυτό να γίνεται αιτία δυσφήμισης ενός κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Έχουμε εμπιστοσύνη στην τουριστική μας βιομηχανία και τις υπηρεσίες ελέγχου και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

«Δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα όσα κυκλοφόρησαν από τα μέσα ενημέρωσης της Γαλλίας. Δεν υπάρχει επιδημία ούτε… πανούκλα στη Ρόδο. Νόσησαν δύο άτομα. Εξετάστηκαν από γιατρούς σε ιδιωτική κλινική και αποχώρησαν. Δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό. Μπορεί κάποιοι από τους Γάλλους επισκέπτες, που ήρθαν για διακοπές να είχαν νοσήσει και να μετέδωσαν τον ιό. Δεν μπορεί να διασύρεται ένας τουριστικός προορισμός με τον τρόπο αυτό.

Το ξενοδοχείο για το οποίο δημιουργήθηκε ο θόρυβος έχει ελεγχθεί από αρκετές υπηρεσίες», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Χ. Παλογιαννίδης.

Πηγή: dimokratiki.gr


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης