Ρόδος: Συνελήφθη 54χρονος για εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία

Ρόδος: Συνελήφθη 54χρονος για εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανήλικων παιδιών γιατί τα εξέθεταν σε κίνδυνο και τους επέτρεπαν να επαιτούν

Ρόδος: Συνελήφθη 54χρονος για εξώθηση ανηλίκων σε επαιτεία
Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 54χρονος άνδρας από τη Ρόδο που εξωθούσε στην επαιτεία τρία ανήλικα παιδιά Ρομά, ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη συνεργών του. 

Επιπλέον, συνελήφθησαν και οι γονείς των ανήλικων παιδιών γιατί τα εξέθεταν σε κίνδυνο και τους επέτρεπαν να επαιτούν.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ και του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, τρία άτομα από τα οποία ένας 54χρονος, ένας 29χρονος Ρομά και μια 35χρονη Ρομά, ενώ αναζητείται ακόμη ένας 40χρονος Ρομά, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εμπορίας ανθρώπων, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων - αποτροπής από επαιτεία και έκθεση σε κίνδυνο.

Κλείσιμο
Στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας, οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, με συμμέτοχη της Ομάδας ΔΙΑΣ, κατά την οποία εντοπίστηκε επ' αυτοφώρω ο 54χρονος να παραλαμβάνει τρία ανήλικα παιδιά, Ρομά (ηλικίας 3 έως 11 ετών) από τους γονείς τους, οι οποίοι διέμεναν παράνομα σε εγκαταλειμμένη δημοτική κτιριακή εγκατάσταση στην πόλη της Ρόδου, με σκοπό να τα προωθήσει στην επαιτεία.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης εξακριβώθηκε ότι ο 54χρονος δράστης τοποθετούσε τα ανήλικα παιδιά σε πολυσύχναστα σημεία της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, όπου εκμεταλλευόμενος την ευάλωτη θέση τους, τα εφοδίαζε με πλακάτ-επιγραφές που διέγειραν το κοινό αίσθημα των πολιτών-επισκεπτών- τουριστών, ώστε να τους προσφέρουν διάφορα χρηματικά ποσά.

Στην συνέχεια, τα επιτηρούσε και εισέπραττε τα χρήματα για προσωπικό του όφελος, προσφέροντας ως αντάλλαγμα στα ανήλικα παιδιά την απολύτως απαραίτητη τροφή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης