Το νησάκι Ντία θέλει να αγοράσει ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας

Το νησάκι Ντία θέλει να αγοράσει ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας

Φέρεται να εξέφρασε το ενδιαφέρον του και στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη


Το νησάκι Ντία θέλει να αγοράσει ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας
Λίγες ημέρες μετά την αναχώρηση του από την Κρήτη, ήρθε η είδηση πως ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας, Αλ Ουαλίντ Μπιν Ταλάλ, θέλει να αγοράσει την Ντία.

Σύμφωνα με το
prismanews.gr, από τις πρώτες ημέρες της επίσκεψής του στην Κρήτη, ο πρίγκιπας έδειξε να ενδιαφέρεται αρκετά για το κοντινό στο Ηράκλειο νησί και ζήτησε να μάθει περισσότερα για το πώς θα μπορούσε να προχωρήσει η διαδικασία αξιοποίησής του.

Κλείσιμο
Μάλιστα, ο πρίγκιπας φέρεται να εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Ντία και στην υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, λέγοντας ότι έχει μεγάλα σχέδια για την αξιοποίηση της.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αξιωματούχοι του Κατάρ έχουν ήδη εισηγηθεί θετικά για την αξιοποίηση της επένδυσης και υποστηρίζουν ότι, εφόσον μπορέσει να βρεθεί μια φόρμουλα για την Ντία, αυτό θα λειτουργήσει προσθετικά συνολικά για την οικονομία της Κρήτης.


Η ακατοίκητη σήμερα νήσος Δία ή Ντία βρίσκεται 6 μίλια βορειοανατολικά του Ηρακλείου

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι όπου επενδύει ο Σαουδάραβας πρίγκιπας, αλλάζει συνολικά ο τουριστικός χάρτης της περιοχής, οπότε η ελληνική κυβέρνηση και ειδικότερα το αρμόδιο υπουργείο Τουρισμού, θα πρέπει να ελέγξουν αν υπάρχει δυνατότητα να προχωρήσει μια τέτοια επένδυση...

Διαβάστε περισσότερα στο prismanews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης