Στο «κόκκινο» σήμερα τα θερμόμετρα - Την Κυριακή έρχεται η δροσιά

Στο «κόκκινο» σήμερα τα θερμόμετρα - Την Κυριακή έρχεται η δροσιά

Παραμένει η ζέστη στην κεντρική και νότια χώρα - Βοριαδάκι δροσίζει ήδη τα δυτικά - Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σαββατοκύριακο

Στο «κόκκινο» σήμερα τα θερμόμετρα - Την Κυριακή έρχεται η δροσιά
Θερμό είναι και το Σάββατο για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, αλλά με ελαφρώς καλύτερη εικόνα από αυτή της Παρασκευής, όταν το θερμόμετρο «χτύπησε κόκκινο» δείχνοντας θερμοκρασίες πάνω από 40 βαθμούς σε τουλάχιστον επτά περιοχές της κεντρικής και νότιας Ελλάδας. 

Αν και παραμένει η ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, η θερμοκρασία ήδη από τα δυτικά σημειώνει μικρή πτώση. Τα ρεκόρ στους δείκτες του Σαββάτου πάντως, έσπασαν στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά, καθώς η θερμοκρασία έφτασε έως τους 40 βαθμούς.

Στην Αθήνα ο υδράργυρος έδειξε 38 βαθμούς, με την αίσθηση της ζέστης όμως να είναι σαφώς πιο έντονη και να πλησιάζει τα επίπεδα του Δεκαπενταύγουστου. Οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ασθενείς έως μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.
Κλείσιμο

Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 20 έως 35 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 23 έως 37 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 24 έως 33 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Βορειοδυτικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο ισχυροί και στο Μυρτώο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και από το απόγευμα τοπικά ισχυροί.
 
Στη Θράκη και στη Μακεδονία αναμένονται πολλές ώρες ηλιοφάνειας. Το απόγευμα θα υπάρχουν κατά τόπους νεφώσεις και στα ορεινά ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης θα σημειωθούν μπόρες. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 με 36 βαθμούς.                                     
Στην  Ήπειρο, στα νησιά του Ιονίου και στη δυτική Στερεά ο καιρός είναι αίθριος. Οι άνεμοι στο Ιόνιο πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει έως τους 32 με 34 βαθμούς.         
 
Στην Πελοπόννησο επικρατεί ηλιοφάνεια. Τα θερμόμετρα έδειξαν στη δυτική Πελοπόννησο έως 36 και στην ανατολική μέχρι 39 βαθμούς. 
 
Στον Κορινθιακό και στα Κύθηρα πνέουν ισχυροί δυτικοί άνεμοι.
 
Και στην Κρήτη αίθριος καιρός. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί με ένταση, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 25 έως 35 βαθμούς.
 
Στα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στις Σποράδες έχουμε λιακάδα και ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες. Η θερμοκρασία έφτασε στους 36 βαθμούς.                                                                                               
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια ο καιρός είναι αίθριος και πολύ ζεστός. Η θερμοκρασία έφτασε στους 39 βαθμούς.
 
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός είναι καλός. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία κυμαίνεται από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή, θα επικρατήσουν στα κεντρικά και στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης