Κεφαλονιά: Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας

Κεφαλονιά: Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας

Εμφανίστηκε στο καμπαναριό της εκκλησίας, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Κεφαλονιά: Εμφανίστηκε το πρώτο φιδάκι της Παναγίας
Επαφή με το πρώτο φιδάκι της Παναγίας, που έχει εμφανιστεί φέτος, είχαν το βράδυ της Δευτέρας οι πιστοί που βρέθηκαν στην Ιερά παράκληση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Αργινίων.

Το φιδάκι εμφανίστηκε στο καμπαναριό της εκκλησίας, λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα.

Το ερώτημα «πού πήγαν φέτος τα "φιδάκια της Παναγίας"» απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί ιδιαίτερα ιερείς και πιστούς στα χωριά Μαρκόπουλο και Αργίνια, όπου κάθε χρόνο στις 6 Αυγούστου, κάνουν την εμφάνισή τους και κυκλοφορούν ανάμεσα στους πιστούς ακίνδυνα, μέχρι την ημέρα της γιορτής, το Δεκαπενταύγουστο, όταν κρύβονται και πάλι στις φωλιές τους.

Κλείσιμο
Τα περίεργα φιδάκια, έχουν ένα σημάδι στο κεφάλι σαν σταυρό, θεωρούνται «ιερά» από τους πιστούς στην περιοχή, ενώ η παρουσία τους έχει και συμβολική σημασία, καθώς συνδέονται με καλοτυχία.

Σύμφωνα με την παράδοση, τα φιδάκια δεν είχαν εμφανιστεί το 1953, όταν ισχυροί σεισμοί είχαν προκαλέσει ολική καταστροφή σχεδόν στο νησί, ενώ πιο πρόσφατα, το φαινόμενο είχε συμβεί πάλι το 1987 και το 2005 - χωρίς πάντως να συνοδευτεί από κάποια φυσική καταστροφή ή άλλο κακό.

Τώρα, πιθανολογείται πως έγινε... το αντίστροφο, δηλαδή πως οι ισχυροί σεισμοί του περασμένου Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου επηρέασαν με κάποιο τρόπο τα πλάσματα αυτά.

Διαβάστε περισσότερα στο inkefalonia.gr και στο kefaloniapress.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης