Μπόνους στη μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές

Μπόνους στη μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές

Με τον τρόπο αυτό το υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να δελεάσει δάσκαλους και καθηγητές για να καλύψει τα κενά σε ορεινές περιοχές και τη νησιωτική Ελλάδα

Μπόνους στη μοριοδότηση για εκπαιδευτικούς σε απομακρυσμένες περιοχές
Διπλάσια μόρια για την περίοδο διδασκαλίας σε σχολικές μονάδες ορεινών περιοχών και της νησιωτικής Ελλάδας για τον διορισμό και τοποθέτηση μονίμων και την πρόσληψη αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών, προς κάλυψη οργανικών θέσεων προβλέπει για τους εκπαιδευτικούς ο νεός τρόπος υπολογισμού μοριοδότησης που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Ίδρυση και οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία και άλλες διατάξεις».

Η εν λόγω υπηρεσία υπολογίζεται στο διπλάσιο και για τον προσδιορισμό των μονάδων συνθηκών διαβίωσης. Στο νομοσχέδιο υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη και για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς που θα πρέπει να υπηρετήσουν για τουλάχιστον δύο χρόνια. 

Με τον τρόπο αυτό προσπαθεί το υπουργείο Παιδείας να δελεάσει μόνιμους, αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν σε σχολεία απομακρυσμένων περιοχών ενόψει της νέας σχολικής περιόδου 2014-2015.

Κλείσιμο
Οι λεπτομέρειες εφαρμογής της διάταξης θα ρυθμιστούν με απόφαση του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου. 

Ωστόσο, στον βασικό κορμό του νομοσχεδίου βρίσκεται η οργάνωση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής για την Παιδεία (ΣΕΠΟΠ), που θα έχει αποστολή την υποβοήθηση της ασκούμενης πολιτικής και τη διατύπωση γνώμης στην άσκηση πολιτικής για την παιδεία. Μέλη του ΣΕΠΟΠ θα είναι όλοι όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί με αρμοδιότητα την παιδεία. Η συμμετοχή τους θα είναι οικειοθελής και τα μέλη δεν θα λαμβάνουν καμία αμοιβή ή αποζημίωση. 

Στο νομοσχέδιο καταργείται διάταξη νόμου του 2009 που δημιουργούσε προσκόμματα στην πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για πάσχοντες από συγκεκριμένες παθήσεις. Η διάταξη που καταργείται έδινε τη δυνατότητα στα πανεπιστημιακά τμήματα, με αιτιολογημένη απόφαση και έγκριση της Συγκλήτου, να αποφασίζουν κυριαρχικά πως εφόσον η παρακολούθηση για τους πάσχοντες ήταν δυσχερής, αυτοί δεν θα εισάγονταν στα τμήματα. 

Επίσης, με το νομοσχέδιο ρυθμίζονται θέματα που αφορούν τους ιεροδιδασκάλους της ισλαμικής θρησκείας. Μεταξύ άλλων, παρέχεται στους ιεροδιδασκάλους η δυνατότητα να διδάσκουν μαθήματα θρησκευτικής μουσουλμανικής εξειδίκευσης (συμπεριλαμβανομένης της διδασκαλίας της αραβικής γλώσσας) στα μουσουλμανικά ιεροσπουδαστήρια της Θράκης, εφόσον έχουν τα αναγκαία τυπικά και ουσιαστικά προσόντα. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης